Foto: Mostphotos

Blåljus - drograttfyllor och villainbrott

Den som aggressivt kör liten lastbil alldeles bakom andra bilar nästan ber om att bli stoppad av polis. Har man dessutom tagit droger får man lämna ifrån sig körkortet direkt.

  • Publicerad 11:05, 2 feb 2021

Måndag 08.00

E18 Bålsta

Drograttfylleri mm. En man i 25-årsåldern som körde lätt lastbil genom Bålsta på E18 stoppades före länsgränsen. Då hade han legat alldeles för nära andra bilister i vänsterfil och kört aggressivt. Dessutom hade han en mindre mängd narkotika med sig, så han blev även misstänkt för droginnehav. Han fick lämna ifrån sig körkortet och fick en böteslapp för att han inte anpassat avståndet till fordonet framför.

Måndag 05.40

E18 Ekolsund/Bålsta

Drograttfylleri. En man i 25-årsåldern, som inte bor i Håbo, fick lämna ifrån sig både körkort och bilnycklar sedan polis stoppat bilen han körde mellan Ekolsund och Bålsta och mannen misstänkts vara påcerkad av narkotika.

Söndag 10.30-17.30

Hällenvägen, Bålsta

Inbrott. En villaägare hade ovälkommen påhälsning under söndagen. Tjuvar bröt upp ett fönster, tog sig in och rörde om. Vad som stulits har inte fastställts.

Lördag 02.30

E18, Bålsta

Grov olovlig körning mm. En man från Norrland i 20-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning sedan bilen han körde stoppats av polis på E18 under natten till lördag. Hans körkort var återkallat. Eftersom han hadenarkotika på sig blev han även misstänkt för innehav. Passageraren, en man i samma ålder och från samma landsända, blev misstänkt för narkotikabrott, eget bruk.

Helgens blåljus: Osämja på gymmet ledde till bråk utanför

Två unga män blev osams om redskapen på ett gym i Bålsta. Tjafsandet på gymmet ledde till ett senare slagsmål utanför. Den ene har nu anmält den andre för misshandel.måndag 1/3 12:31

8000 luncher har hämtats ut av hungriga gymnasieelever

Så går matsatsningen i Upplands-Bro. Kommunens satsning på restaurangnäringen och sina distansstuderande gymnasieelever har pågått sedan 18 januari. Mitt i har begärt ut siffror som visar hur lunchsatsningen fortskrider.måndag 1/3 12:24