Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Blottare, olaglig skyttetävling och slagsmål på torget

Den här helgen har vi som vanligt stölder och rattfylleri. Men också en blottare på Gröngarn och en olaglig skyttetävling. Här är blåljusrapporten.

  • Publicerad 11:08, 28 sep 2020

Måndag 01.40

Nya badhuset

Stöld.Tjuvar tog sig under natten mot måndagen in på området runt det nya badhuset och stal gods värt 66.000 kronor, det var verktyg och högtryckskompressorer.

Söndag kl 13

Gröngarn

Blottare. En kvinna vid Gröngarns kolonilotter skrämde iväg en man som enbart iförd t-shirt närmade sig henne. Då hon skrek lämnade mannen platsen. Polis sökte i området utan att fionna honom. Mannen beskrivs som "Lång och i 40-årsåldern".

Sneden

Skyttebanan

Brott mot ordningslagen. En skyttetävling hölls i Sneden, vid Baltzar von Platens gata. Fast det fanns inget tillstånd för skyttetävling och inget tillstånd att ha en offentlig tillställning. Däremot var de deltagande färre än 50, så därvidlag begicks inget fel. Än finns ingen person namngiven som misstänkt.

Gesällgatan

Lördag kl 23

Rattfylleri. En man i 30-årsåldern hade druckit för mycket innan han satte sig vid ratten på lördagskvällen. Inte mycket, men han hade 0,13 milligram alkohol per liter utandningsluft (gränsen är 0,10 som motsvarar ungefär 0,2 promille i blodet).

Stora torget

Lördag 02.30

Slagsmål. Flera yngre män råkade i slagsmål på Stora torget i Enköping under natten mot lördag. Då polis kom till platsen fanns ett flertal vittnen samt en man med skador i ansiktet kvar på platsen. Han hade blivit sparkad eller slagen då han låg på marken, men ville inte anmäla någon för misshandeln. En person finns dock utpekad som misstänkt.

Kryddgårdsgatan

Torsdag

Inbrott.Tre bilar som stod inne i garage har utsatts för inbrott. Tjuvarna tog sig in genomn att bryta upp en dörr. Vad som stulits är inte känt än.

Får fängelse för penningtvätt

Nyheter Enköpingsbo. Döms till 1 år och 6 månader En man hemmahörande i Enköpings kommun, döms till fängelsestraff efter att ha tagit emot och skickat vidare pengar i syfte att dölja att pengarna kom från brottslig verksamhet.måndag 19/10 13:19