Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Biljakt på cykelvägar slutade i träd

En ung bilist försökte komma undan polisen genom att köra på gång- och cykelvägar. Det gick inte alls.

  • Publicerad 11:13, 2 nov 2020

Kalmarleden mm

Lördag kl 19.

Olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik mm. Tre ungas personer satt i den bil som vägrade stanna på polismans tecken på Kalmarleden. Då föraren valde att inte stanna följde polisen efter bilen. Färden gick från Kalmarleden in på cykel- och gångbanor för att ta slut fem minuter senare i ett träd vid Hackspettsvägen.

Föraren och en passagerare, båda i 18-årsåldern infångades omgående, en tredje gosse, inte 18 fyllda än, togs lite senare.

Föraren är misstänkt för olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, att inte ha stannat på polismans tecken samt droginnehav. Även de båda passagerarna misstänks för drogbrott.

Stockholmsvägen

Fredag 10.21

Drograttfylleri. En man i 50-årsåldern, icke Håbobo, misstänks för drograttfylleri och olovlig körning sedan bilen han körde stoppats på fredagens förmiddag. Efter kroppsbesiktning och förhör frigavs mannen.

Rosgården, Mansängen

Natt torsdag-fredag

Skadegörelse. En stor sten har kastats genom en sidoruta på en bil som stod parkerad. Stenen låg kvar i bilen, en äldre Volvo, men inget tycktes vara stulet, enligt ägarens rapport.

Anställdas larm inifrån församlingen: "Kyrkoherden fryser ut och skäller på medarbetare”

✔ Facket: ”Agerar det kraftfullaste vi kan” ✔ Anmälan till Arbetsmiljöverket Tystnadskultur, hög personalomsättning och en kyrkoherde som kränker, fryser ut och skäller på medarbetare. Sådan är situationen inom Kungsängens församling enligt anställda som nu slår larm.fredag 4/12 14:06

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49