Foto: Mostphotos

Blåljus Bålsta: Kälkåkning blev tolkningsfråga

Jodå, de vanliga drograttfyllorna är med. Ett inbrott också. Men vi har även vinterns första fall av olaglig kälkåkning. Här är fredagens blåljusnyheter i Håbo.

  • Publicerad 13:55, 8 jan 2021

Spjutvägen

Fredag 00.50

Vårdslöshet i trafik. Nu är det vinter. Så mycket vinter att några lokala förmågor tyckte det skulle vara kul att tolka på snowracer bakom en bil. Fullkomligt livsfarligt och definitivt olagligt. Föraren i bilen som drog snowracern (typ kälke på breda plastmedar) är misstänkt är vårdslöshet i trafik. Den som satt på kälken fick penningböter, 500 kronor, och brottet heter just "Tolka efter fordon".

Kalmarleden

Torsdag 19.40

Drograttfylleri. En man i 25-årsåldern misstänks för drograttfylleri. Han bor inte i Håbo.

Enköpingsvägen

Torsdag 8.20

Drograttfylleri. En Bålstabo i 20-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri sedan polis stoppat bilen han körde. Han var positiv på kroppsbesiktning..

Sågvägen

Tisdag-torsdag

Inbrott. När de boende kom hem hittade de hemmet i en röra, skåp och lådor hade öppnats och rivits ut och det var inget tvivel om att inbrottstjuvar varit där. De hade tagit sig in genom att bryta upp altandörren och man kunde konstatera att smycken stulits. Teknisk undersökning skulle genomföras under fredagen.

”Glädjefyllt att kunna vaccinera”

Vaccinationen mot covid-19 igång. Den 30 december påbörjades arbetet med att vaccinera mot covid-19 i Upplands-Bro. ”Det kändes väldigt skönt att kunna avsluta förra året med att börja vaccinera”, säger Angelica Chibout, chef på...fredag 22/1 16:40

Coronaläget i Upplands-Bro just nu

Antalet bekräftade fall minskar. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har antalet coronafall i Upplands-Bro blivit färre.fredag 22/1 16:38