Romberga

Söndag 23

Brott mot knivlagen. passageraren i en bil som kontrollerades i Romberga på söndagskvällen hade en kniv i byxlinningen. Mannen, en Vöästeråsbo i 25-årsåldern, är därför misstänkt för brott mot knivlagen.

Enköping

Lördag 23.09

Grov misshandel mm. En man i 35-årsåldern anhölls av åklagare, misstänkt för två fall av grov misshandel, skadegörelse och olaga hot. Initialt greps han för grov kvinnofridskränkning. Han blev aggressiv mot polisen vid gripandet och försågs med både hand- och fotbojor.

E18, Ekolsund

Fredag kl 18.

Drogbrott. Passageraren i en bil som kontrollerades av polis vid Ekolsund uppvisade tecken på att ha använt narkotika. Dessutom hade han en mindre mängd narkotika på sig. Han blev misstänkt för ringa brott, eget bruk och innehav.

Långgatan

Fredag kl 16

Olovlig körning. Då en bilist kontrollerades visade det sig att föraren, en enköpingsbo i 55-årsåldern, endast hade utländskt körkort och eftersom mannen bott i Sverige sedan 2015 är det inte längre giltigt här. Han blev därför misstänkt för olovlig körning.

Boglösavägen

Fredag 15-tiden

Grov olovlig körning. En man i 70-årsåldern besökte Systembolaget på fredagens eftermiddag. Vittnen rapporterade till polis att mannen tycktes onykter och trots det körde bil. Polisen hann ifatt mannen på Boglösavägen där han stoppades. Vid provtagning visade det sig att han hade värden motsvarande rattfylleri av normalgraden. Eftersom hans körkort var återkallat blev mannen dessutom misstänkt för grov olovlig körning och bilen togs i beslag.