Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Äldre stoppar bedrägeriförsök

Datorer har tagits från lasarettet, en grå trehjulig elcykel är stulen och polisen tror sig veta varför så många sidofönster på bilar slagits sönder. Dessutom: Äldre har förstått. Flera försök till bedrägerier har misslyckats tack vare deras vaksamhet.

  • Publicerad 11:24, 3 dec 2020

Lasarettet i Enköping

Torsdag

Stöld. Fem laptops har stulits från en husläkarlokal tillhörig lasarettet under natten till torsdag. Brottet upptäcktes 07.56 på torsdagens morgon.

Enköping

Onsdag

Försök till bedrägeri. Fortsätt läsa polisnotiser – det kan spara pengar.

– Det verkar som om allt fler har läst om bedrägeriförsöken oich inte låter sig luras, säger Jonas Rickeborn på polisen.

Senast i onsdags försökte en kvinna som kallade sig "Anna Karlsson" lura till sig pengar av en äldre kvinna genom att påstå att hon ringde från något som hette "Snabbfinans" och att hon skulle "Hjälpa till".

Den äldre kvinnan är fyllda 90 och anade att något var fel.

När "Anna Karlsson" försökte luras och sa att "Någon har försökt ta ett lån i ditt namn" sa den uppringda helt enkelt att hon inte trodde på det och la på luren.

– Det är tredje likande försöket på kort tid, men så vitt vi vet har de inte lyckats, säger Rickeborn.

Örtagatan

Lördag.

Stöld. En trehjulig elcykel som stod låst utan batteri utanför målsägarens bostad har stulits. Elcykeln är grå och värd cirka 10.000 kronor.

Myranområdet

Helgen

Skadegörelse. Nu har tolv bilar parkerade inhägnade på Myranområdet rapporterats vara utsatta för skadegörelse där ett sidofönster fram slagits sönder. Inget har dock stulits – enligt vad som hittills är känt.

Men polisen tror inte att det bara handlar om skadegörelse. På andra orter har samma sak skett – och där har tankkort stulits ur tjänstefordon. Inland har serviceböcker med både kort och kod i tagits.

Öppnar ny restaurang – hemma i bostaden

Nyheter Ta med eget vin – Hemlig meny – Åtta platser Enköpingsborna Tomas Gustafsson och Carin Pettersson startar restaurang – i sitt hem. Där menyn är hemlig och där gästen tar med sitt eget vin. – Barnen har flyttat ut, så plats finns det gott om. Vi...fredag 15/1 12:12

Tjuvarnas fräcka dieselkupp

Nyheter Den första kuppen skedde redan för två månader sedan. Men det var först i veckan de upptäcktes. – Här talar vi alltså om nära två kubik diesel. Man lär ha använt sig av ett rejält fordon, säger Jonas...fredag 15/1 11:36