Lasarettet i Enköping

Torsdag

Stöld. Fem laptops har stulits från en husläkarlokal tillhörig lasarettet under natten till torsdag. Brottet upptäcktes 07.56 på torsdagens morgon.

Enköping

Onsdag

Försök till bedrägeri. Fortsätt läsa polisnotiser – det kan spara pengar.

– Det verkar som om allt fler har läst om bedrägeriförsöken oich inte låter sig luras, säger Jonas Rickeborn på polisen.

Senast i onsdags försökte en kvinna som kallade sig "Anna Karlsson" lura till sig pengar av en äldre kvinna genom att påstå att hon ringde från något som hette "Snabbfinans" och att hon skulle "Hjälpa till".

Den äldre kvinnan är fyllda 90 och anade att något var fel.

När "Anna Karlsson" försökte luras och sa att "Någon har försökt ta ett lån i ditt namn" sa den uppringda helt enkelt att hon inte trodde på det och la på luren.

– Det är tredje likande försöket på kort tid, men så vitt vi vet har de inte lyckats, säger Rickeborn.

Örtagatan

Lördag.

Stöld. En trehjulig elcykel som stod låst utan batteri utanför målsägarens bostad har stulits. Elcykeln är grå och värd cirka 10.000 kronor.

Myranområdet

Helgen

Skadegörelse. Nu har tolv bilar parkerade inhägnade på Myranområdet rapporterats vara utsatta för skadegörelse där ett sidofönster fram slagits sönder. Inget har dock stulits – enligt vad som hittills är känt.

Men polisen tror inte att det bara handlar om skadegörelse. På andra orter har samma sak skett – och där har tankkort stulits ur tjänstefordon. Inland har serviceböcker med både kort och kod i tagits.