Foto: Mostphotos

Blåljus: Äggstra, Äggstra: Nedskräpning i Hummelsta

Vem dumpar ägg på en åker i Hummelsta? Omkring cirka 20.000 ägg har lämnats vid en åker i Tillinge. Och – samma sak hände nyligen i Eskilstuna!

  • Publicerad 10:18, 15 sep 2020

Tisdag

Norrby

Sadelstöld. Sadeltjuvar är i farten igen. Den senaste tiden har de slagit till i Örebro och Uppsala, nu har de även kommit till Enköping. Under natten till tisdagen var de inne i ett stall i Norrby, inte långt från Lådö, och stal en dressyrsadel med tillbehör till ett värde av 35.000 kronor. Tjuvarna tros ha kommit i bil, men inga vittnesuppgifter om den finns.

Måndag

Tillinge-Hummelsta

Nedskräpning. Någon gång i helgen har ägg i massor dumpats i Hummelsta. De ligger i omärkta kartonger, men siffror på äggen antyder att de kan vara från Spanien. Både markägaren och en boende har anmält skadegörelsen under måndagen, men hittills har inget vittne kunnat ge mer information. Häromdagen dumpades också ägg i massor i Eskilstuna, något Aftonbladet berättade om.

Måndag 22.25

Stockholmsvägen, Enköping

Drograttfylleri. En Enköpingsbo i 20-årsåldern blev igenkänd av polis då han körde bil. Han stannade inte trots uppmaning utan försökte fly. Det slutade med en punktering, samt anmälan om rattfylleri, grov olovlig körning och att inte stannat på polismans tecken.

Måndag 19.15

E18 Annelund

Drograttfylleri. En 20-årig stockholmare fick lämna ifrån sig bilen sedan han stoppats av polis på E18. Mannen hade inget giltigt körkort och misstänktes vara narkotikapåverkad. Då detta skett vid upprepade tillfällen togs bilen i beslag.

Måndag

Gjutaregatan

Inbrott. Från ett källarförråd på Gjutaregatan i Enköping (gamla Bahcoområdet) har bohag stulits. Någon gång den senaste veckan har tjuvar tagit sig in genom att bryta upp ett hänglås och stjäla saker som madrass, lampa armatur och fotbad.

Foto: Mostphotos

Får fängelse för penningtvätt

Nyheter Enköpingsbo. Döms till 1 år och 6 månader En man hemmahörande i Enköpings kommun, döms till fängelsestraff efter att ha tagit emot och skickat vidare pengar i syfte att dölja att pengarna kom från brottslig verksamhet.måndag 19/10 13:19