Blågula OS-hjältar besökte Byängsskolan

Plötsligt händer det. I förra veckan fick Byängsskolans cirka 280 elever i årskurs 1–5 besök av dam- och herrlandslaget i curling, de som tog guld respektive silver i OS i Pyeongchang i vintras.

  • Publicerad 13:01, 11 jun 2018

– Först samlades vi i idrottssalen som vi hade dekorerat med flaggor och vimplar. Där fick spelarna berätta om sig själva och svara på frågor som våra elever förberett. Sedan gick vi ut på ängen vid Åkerbyparken. Där fick alla elever en Sverigekeps som det skrevs autografer på. Eleverna fick också känna på medaljerna och klassfoton togs med alla medaljörer innan de åkte vidare, säger Åsa Häggman, samordnare för fritidsverksamheten på skolan.

Eleverna fick kepsar, som OS-hjältarna sedan skrev autografer på. foto: SOK

Hur kom det sig att de kom till er skola?
– Vi arbetade med OS i februari. Bland annat hade vi en temadag då barnen fick prova på olika sporter, till exempel spolade vi upp en liten curlingbana. Vi kontaktade Sveriges Olympiska Kommitté för att fråga om vi kunde få diplom av dem att ge till barnen. De ringde tillbaka och frågade om vi ville ha besök av curlinglandslagen innan de skulle till stadshuset för att firas.

Full rulle med autografskrivning i Åkerbyparken. Foto: SOK

Gulddamer och silverherrar

Damlandslaget lag Hasselborg (med Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och Jennie Wåhlin) vann OS efter seger med 8–3 i finalen mot Sydkorea.

Hela damlandslaget och tre femtedelar av herrlandslaget var med i Täby. Foto: SOK

Herrlandslaget lag Edin (med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Henrik Leek) tog silver efter finalförlust mot USA.

”En väldigt lyckad timme”

I förra veckan hälsade de alltså på eleverna på Byängsskolan innan de for vidare för att firas i Stockholms stadshus.
– Det var en väldigt lyckad timme och eleverna tyckte det var stort och spännande. Många hade laddat genom att klä sig i gult och blått, säger Åsa Häggman.

”Eleverna tyckte att det var stort och spännande”, säger Byängsskolans Åsa Häggman om OS-medaljörernas besök i förra veckan. Foto: SOK