Foto: Press

Bjässen ny sponsor i Håbo FF

Den nyinflyttade bjässen, Dagab Logistikcenter, blir ny huvud­sponsor av Håbo FF. – Vi delar många värderingar, säger Mattias Åhlin Site Manager, Logistikcenter Bålsta.

  • Publicerad 10:30, 2 maj 2022

Här i Bålsta gör vi vår största satsning någonsin, då känns det här rätt.

Dagab Logistikcenters inträde i Håbo har märkts av av flera skäl. Inte minst som en följd av den gigantiska byggnaden som nu är en tydlig del av kommunbilden, så att säga. Nu blir det ännu tydligare när de dessutom går in som huvudsponsor i Håbo FF.

– Bålsta är en ny geografisk plats för oss inom Dagab och vi engagerar oss gärna i lokala verksamheter. Jag blev kontaktad av Håbo FF och samarbetet har växt fram under samtalens gång. Vi delar många värderingar. De står för mångfald, rörelse för unga och barn, sådant­ som känns viktigt för oss. Det kändes rätt varefter det växte fram. Det här är en bra start på ett samarbete som vi kommer kunna utveckla över tid.

Är det endast pengar ni går in med?

– Det är både och. Det är klart att det är lite monetärt­, men sedan har vi planer på hur vi ska engagera­ oss i olika aktiviteter tillsammans. Vi har satt upp en struktur där vi kommer att träffas och planera de här sakerna.

– Vi kommer att synas på matchtröjor och vår logga kommer att finnas på Futurum.

Ni är en bjässe nationellt, varför vill ni sponsra en lokal fotbollsklubb?

– Nationell sponsring är inget vi gör i dagsläget. Sponsrar vi så är det lokala föreningar och här i Bålsta gör vi vår största satsning någonsin, då känns det här rätt.

Kan det vara aktuellt att gå in som sponsor i fler klubbar eller andra typer av lokala föreningar fram­över?

– Det utesluter vi inte. Känns det rätt för båda parter, stämmer det överens med vad vi står för så kan det absolut­ bli aktuellt. Samarbeten rent generellt är intressant och då hellre bredden än eliten, att vi kommer nära ungdomar och barn, stöttar rörelse och sunda vanor.

Håbo FF

"Vi känner att detta är en perfekt samarbetspartner till Håbo FF.

Dagab delar många av våra värdegrunder, exempelvis runt integration och jämställdhet. De delar även våra grundidéer om att alla ska få vara med, med fokus på att det ska vara roligt att spela fotboll, samt att vi ska hjälpa och stötta varandra. Håbo FF ser fram emot ett nära och långvarigt samarbete. Dagab blir som huvudsponsor en viktig del i klubbens framtidsutveckling."

Visa merVisa mindre

På bilden

Anna Larsson, ordförande Håbo FF skakar hand med Mattias Åhlin Site Manager, Logistikcenter Bålsta, skakar hand utanför Dagab Logistikcenter.

Upplands-Bro blir med swimruntävling

Femton kilometer – fyra sjöar I höst kommer du kunna simma genom fyra sjöar och springa tolv kilometer utan att lämna kommunen. Då är det nämligen premiär för Upplands-Bro Swimrun 2022.onsdag 6/7 11:02

Då blir det fest i Bro och Kungsängen

Kommunen arrangerar och bjuder på program I regi av Upplands-Bro kommun kommer sensommaren bjuda på fest både i Kungsängen och Bro.onsdag 6/7 10:54