Birgitta Estby med handväskan hon glömde på tunnelbanan. Foto: Johanna Kämpe

Birgitta, 71, glömde handväskan – nu söker hon sina hjältinnor

Birgitta Estby var på väg till vattengympan i Västertorpshallen när hon glömde handväskan på tunnelbanan. Men väskan hade hittats av två kvinnor som såg till att den kom tillbaka till Birgitta. Nu efterlyser hon kvinnorna. – De är mina hjältinnor!

  • Publicerad 19:30, 7 okt 2019

Liljeholmsbon Birgitta Estby, 71, och hennes väninna skulle på vattengympa i Västertorpshallen onsdagen den 25 september. Hon hade med sig en väska med badkläderna och en handväska där hon hade mobiltelefon, plånbok och SL-kort. Vid halv elva-tiden steg väninnorna av tunnelbanan vid Hägerstensåsen. Kvar i vagnen låg Birgittas handväska.

– Jag blev chockad och panikslagen, säger Birgitta om stunden när hon upptäckte att väskan var borta.

Strax därefter ringde väninnans mobiltelefon.

– Det var två kvinnor som berättade att de hittat min väska och att de skulle åka till Fruängen och vänta på mig där, säger Birgitta och ler.

Fick sällskap av en kvinna

Hon gick tillbaka till tunnelbanan för att åka mot Fruängen. På perrongen mötte hon en annan kvinna, som såg att hon var chockad.

– Kvinnan satt och väntade med mig och åkte med hela vägen till Fruängen.

Birgitta Estby vill tacka kvinnorna som hjälpte henne.

Väl i Fruängen fick Birgitta tillbaka väskan med alla värdesaker. Kvinnorna hade sett henne gå av tunnelbanan utan den och hittat Birgittas mobiltelefon och därefter ringt Birgittas väninna.

– De var så vänliga och trevliga!

Vill tacka sina hjältinnor

Men mitt i chocken glömde Birgitta Estby att fråga vad de tre kvinnorna som hjälte henne heter. Nu vill hon gärna få kontakt med kvinnorna som hittade väskan och kvinnan som följde med Birgitta på tunnelbanan.

– Jag vill säga att jag är väldigt, väldigt glad. De är mina hjältinnor! Och så vill jag erbjuda hittelön. De är helt fantastiska, alla tre! Tänk att folk är så ärliga och omtänksamma.

Vet du vem någon av kvinnorna är? Hör av dig till Mitt i här.

Fakta

100 000 resenärer glömmer saker i kollektivtrafiken

  • 100 000 resenärer glömmer eller tappar bort saker i kollektivtrafiken varje år.
  • Vanligaste saken att tappa är SL-kortet, följt av plånböcker, nycklar och väskor.
  • Om du har glömt något akut, som nycklar, plånbok eller livsviktig medicin kan du ringa SL på 08-600 10 00. Andra borttappade skickas till SL:s hittegodsavdelning, där de går att hämta någon vecka efter att de tappats bort.
Källa: SL
Visa merVisa mindre