Prisbelönt. Måns Mosesson har tilldelats flera prestigefulla priser, bland annat Stora journalistpriser och internationella Prix Italia.

Biografin om Avicii har fått ett release-datum

Den auktoriserade biografin om Avicii har fått ett releasedatum. Den 16 november 2021 släpps boken som är skriven av den prisbelönta journalisten Måns Mosesson.

  • Publicerad 09:25, 15 jan 2021

Tim Bergling från Östermalm blev en världsartist under namnet Avicii. Samtidigt brottades han med psykiska problem, och när han stod på toppen av sin karriär slutade han turnera. Knappt två år senare tog han sitt eget liv.

Genom intervjuer med familj och vänner har författaren och journalisten Måns Mosesson kunnat teckna en ärlig bild av stjärnproducenten. Den 16 november 2021 släpps Tim - Biografin om Avicii på Albert Bonniers förlag. Boken går att förbeställa här.

– Det är nästan svårt att greppa hur stor påverkan Tim Bergling hade, både på musikindustrin i stort och på sina fans över hela världen. Författaren Måns Mosesson har rest i Tim fotspår jorden runt, från barndomens gator i Stockholm till Miami, Ibiza och Los Angeles, för att kunna ge en fördjupad och komplex bild av Tims liv och verk, säger förläggaren Kerstin Almegård i ett pressmeddelande.

Behållningen från boken kommer att gå till stiftelsen Tim Bergling Foundation, för att stödja arbete med att förebygga bland annat psykisk ohälsa och självmord.