Kungsholmenbon och KB-spelaren Frank Dorsin, 15, är bioaktuell i rollen som bäste vännen Åke i Berts dagbok. Foto: Christian Lärk

Bioaktuelle Kungsholmsbon Frank Dorsin är Berts bästa vän

Bert återvänder till vita duken och 15-årige Kungsholmsbon Frank Dorsin spelar bästa vännen Åke i kampen mot mobbaren Klimpen. Men skådespeleriet är plan b.

  • Publicerad 15:11, 4 aug 2020

Det är inte första gången han står framför filmkameran.

Frank Dorsin har gått från roller som Eddie i Bonusfamiljen till huvudrollen i Lasse-Majas detektivbyrå, och 5 augusti dyker han upp som Berts bäste vän Åke i Berts dagbok.

– Jag har sett de gamla filmerna från 90-talet och det var verkligen roligt! Vi var ett bra gäng som skrattade mycket, säger Frank Dorsin.

Hur var det att jobba med folk i din egen ålder i stället för vuxna som i Bonusfamiljen?

– Bonusfamiljen är mer av en dramaserie med allvar, Bert är ju mycket muntrare och gladare. Vuxna kan man skoja med men de vet var gränserna går och slutar när man ska spela in, här skämtade vi mer hela tiden.

Fick ni skäll av regissören?

– Ibland var det svårt att lägga på sitt pokerface och sluta skratta. Micke röt till några gånger.

FV: Tapio Leopold, manusförfattare, Frank Dorsin, Julia Pirzadeh, Hugo Krajcik, Michael Lindgren, regissör, Yussra El Abdouni. Foto: Christian Lärk

Film är inte Franks mål

Berts dagbok spelades framför allt in i Solna och Sundbyberg, men öppningsscenerna tar plats i Farsta. I den romantiska komedin försöker Bert med allt för att få drömtjejen Leila han faller pladask för i matsalen. Som datorspelaren Åke förser Frank Dorsin sin bäste vän med råd på hur han ska bete sig.

Jag är verkligen Bajare i hela kroppen.

Frank Dorsin, 15 år.

Men trots kometkarriären och sin pappas skådespelargener har Frank Dorsin blicken riktad mot en annan stjärna.

I dag spelar han i Karlbergs BK, och efter att ha gått ut nian planerar han att söka till fotbollsgymnasium.

– Jag vet ju att det är jättesvårt och näst intill en omöjlig dröm, men det är egentligen fotbollsproffs jag vill bli. Skådespelandet är något jag vill ha att falla tillbaka på, plan b.

Vilket lag skulle du vilja spela i då?

– Jag är verkligen Bajare i hela kroppen. Drömmen långt bort vore att spela för [Manchester] United i England. Men Bajen vore också jättestort, men jag vet att det skulle kräva otroligt mycket hårt jobb.

Berts dagbok

Pappa Dorsin har filmvisning:

Bästa matstället på Kungsholmen: Har ingen favorit.

Är film alltid bäst på bio: Det beror på vilken film det är. ”Är det nya James Bond-filmen är det klart jag ser den på bio, men jag ser gärna film hemma på stora tv:n”.

Ser mycket film: Väldigt mycket. ”Pappa älskar film, så jag har inte haft något val. Vi ser på Alfred Hitchkock och Star Wars. Det är jättekul att lära sig om filmhistoria”.

 

Visa merVisa mindre