Fredrik Walther, ansvarar för samtliga Bilprovningens anläggningar i Stockholm. Foto: Bilprovningen

Bilprovningen öppnar i Upplands-Bro

Svensk bilprovning meddelar nu att en ny anläggning kommer att öppna i Upplands-Bro vid årsskiftet, platsen blir Brunna företagsområde.

  • Publicerad 17:39, 24 aug 2021

Nu kan Mitt i berätta att Bilprovningen från och med årsskiftet kommer att etablera sig i Upplands-Bro kommun. Intill trafikplats Brunna och E18 anpassas just nu en lokal för att passa Bilprovningens verksamhet.

– När denna möjlighet dök upp valde vi att slå till direkt. Det är ett välkänt område, inte bara för boende och näringsidkare i Brunna med omnejd, men även för pendlare. Stationen kommer att vara både enkel att hitta och åka till, säger regionchef Fredrik Walther, som ansvarar för samtliga Bilprovningens anläggningar i Stockholm.

Exakt adress blir Mätarvägen 12A i Brunna företagsområde. Den nya anläggningen kommer få namnet Bilprovningen Kungsängen-Brunna, här kommer det finnas två lyftar och möjligheten att ta emot både personbilar och lätta lastbilar.

Om allt går enligt planeringen så öppnar man för kunder i december 2021. Just nu pågår arbetet med att rekrytera den personal som ska bemanna lokalerna.

Runt om i landet finns det 97 stationer som genomför besiktningar. Norr om Stockholm finns i dagsläget sex anläggningar: Järfälla-Stäket, Märsta, Rosersberg, Sollentuna-Häggvik, Sundbyberg-Rissne och Upplands Väsby. Därutöver bygger man en ny station vid Järva krog som kommer att slå upp portarna till hösten.

– Vi är glada över att komma till Kungsängen och hoppas att attrahera många kunder till vår nya station. Vi passar på att redan nu hälsa alla varmt välkomna till oss, avslutar Fredrik Walther.

Svensk Bilprovning

Bilprovningen är 57 år gammal och har 100 besiktningsstationer från Skurup i söder till Gällivare i norr. Inom företaget finns 600 medarbetare. Under 2019 gjorde man 1,4 miljoner besiktningar och omsatte 647 miljoner kronor.

Källa: Bilprovningen

Eon gräver för fjärrvärme

Västra Kungsängen berörs av arbetet. Energijätten Eon uppger att man inlett ett grävarbete i västra Kungsängen som väntas pågå till årsskiftet. Det här arbetet syftar till att stärka upp fjärrvärmenätet.måndag 20/9 9:57

Dumpade massor kan hota grundvattnet

Kommunens tillsynsfynd i grustaget: ✓ Gummi  ✓ Pvc-rör  ✓ Plast Verksamheten på den omtvistade fastigheten Lindormsnäs 1:5 i Upplands-Bro är återigen igång. Jordmassorna som dumpats i det viktiga vattentäktsområdet är enligt ägaren så rena att ”barn ska kunna äta...fredag 17/9 14:01