Nyligen så presenterade kommunen tre stycken visionsskisser över hur Enköpingsvägen i Bro kan komma att se ut 2030. Upplands-Bro gav tre arkitektkontor i uppdrag att visualisera en framtida småstadsgata.

Från kommunen har man lyft fram att en viktig del av omdaning Bro är utvecklingen och förändringen av Enköpingsvägen.

– Genom Bro skär Enköpingsvägen och bildar en barriär, både estetiskt och rent fysiskt för fotgängare. Det är en barriär som vi vill överbrygga. Vi föreslår att Enköpingsvägen utvecklas till en småstadsgata och att Brorondellen byggs om till en klassisk gatukorsning där såväl trafikanter som gående får plats, säger Martin Nordmark (L), kommunalråd, i en kommentar.

Nu är det viktigt att ha i åtanke att dessa visionsskisser inte ska ses som absoluta sanningar om en framtida lösning. Från kommunens sida hoppas man att bilderna ska kunna fungera som underlag för vidare diskussion med invånarna.

– Vi presenterar tre olika visionsskisser som exempel på hur Enköpingsvägen kan utvecklas till en levande småstadsgata och nu vill vi ha medborgarnas synpunkter. Är det verksamheter, service, mötesplatser eller gröna ytor som efterfrågas? Detta är starten för vårt arbete med att utveckla Bro tillsammans med invånarna, säger Lisa Edwards (C), kommunalråd.

Den fördjupade översiktsplanen för Bro är ute på granskning till den 30 september. Tills dess är det möjligt för dig som invånare att dryfta frågor, tankar och idéer kring förslaget.

All info om hur du ska gå tillväga och förslaget i sin helhet hittar du på kommunens hemsida.