Aram Mojarrad, vice vd för Vi Invest, visar runt inne på bygget. Foto: Nils Jönsson

Bildextra: Nya hotellet i Ulriksdal växer fram – så blir rummen

AC Marriott Hotel är ett i raden av nya hotell som är på gång i Solna. Den internationella kedjan visar nu upp hur rummen ska se ut.

  • Publicerad 07:13, 11 maj 2019

Redan i dag är Solna en av landets mest hotelltäta städer. De närmaste åren kommer ytterligare mellan 600 och 700 rum att komma ut på marknaden. Ett av de senaste tillskottet i utbudet blir fyrstjärniga AC Marriott Hotel Ulriksdal vid Ulriksdals pendeltågstation. Första kvartalet 2020 kommer hotellet att välkomna gäster i de 223 rummen.

Just nu pågår arbetet för fullt med att färdigställa anläggningen – Mitt i har fått en rundvisning i lokalerna.

Det är bolaget Vi Invest som står bakom satsningen. Bolaget driver i dag Hotell Bentleys på Drottninggatan, Hotel Karlaplan, Hotel Gamla Stan på Skeppsbron och Vanadis Hotel & Bad på Sveavägen. AC Marriott Hotel blir namnet på deras senaste hotell, som kommer att tillhöra den internationella storkedjan Marriot Hotel. Det blir kedjans första hotell i Sverige.

Inne i den triangelformade byggnaden vid stationen jobbar runt 70 byggarbetare för fullt med att få hotellet färdigt. Att få till ljuddämpningen i rummen intill järnvägen har varit en av utmaningarna med projektet.

Hotellet har sex våningar och ytan är på 10 000 kvadratmeter. Av de 223 rummen är fyra sviter, 29 superior och 190 standard. Samtliga rum är utrustade med bland annat minibar, kaffemaskin, Marriotts sängar, tv  med fler än 60 tv-kanaler.

Företaget Living Design ligger bakom hotellets inredningsdesign. Tarek Hegazy, creative director, berättar om det visningsrum som står färdigt och är ett exempel på hur dubbelrummen på hotellet kommer att se ut. Totalt blir det 223 rum, men också flera mötesrum, spa och fitnessanläggning, en 14 meter lång pool i ett utrymme med glastak, relaxavdelning, gym, kafé och restaurang. Vem som ska driva restaurangen kan Vi Invest ännu inte ge besked om.

Aram Mojarrad, vice vd för Vi Invest, berättar att målet är att kunna ta emot gäster under första kvartalet 2020. Byggarbetet ska vara klart vid årsskiftet och hittills håller arbetet tidsplanen.