Julkulorna tar form på torget i Kungsängen. Foto: Läsarbild

BILDEXTRA: Nu har julkulorna nått Kungsängens torg

På torsdagen noterade en Mitt i-läsare att de beryktade jättejulkulorna ankommit till torget i Kungsängen – installationen var i full gång. Först nästa söndag, 1 december, tänder kommunen all belysning, så även kulorna som nu pryder torget.

  • Publicerad 16:48, 21 nov 2019

Mitt i har tidigare berättat om kommunens senaste julbelysningsinvestering inför stundande helger – två gigantiska jättejulkulor, som ska pryda Kungsängens nya torg.

Foto: Läsarbild

– Kostnaden för dessa glittrande bollar som man kan gå in i ligger på cirka 280 000 kronor. Placeringen kommer att vara där det på sommaren är vattenspel, sa Linda Edgren, tillförordnad teknisk chef, då Mitt i berättade om investeringen.

Så mycket kostar jättejulgranskulorna som ska stå på torget

Några dagar efter nyheten om kulorna blev det känt att Brunnaborna blir utan julbelysning i år, detta på grund av att belysningen i Brunna stals under förra året.

Foto: Läsarbild

– Det är en ekonomisk fråga, vi får se om vi har råd till belysning i rondellen nästa år. Vi har krav på oss att spara både här och där, då kan det vara bra att skadegörelse och stöld får effekt, att man får längta lite, sa Linda Edgren.

Efter stölden i Brunna – nu blir det ingen julbelysning i år

På torsdagen noterade en Mitt i-läsare att de beryktade jättekulorna ankommit till torget i Kungsängen – installationen var i full gång.

Foto: Läsarbild

Även om det är först nästa söndag, 1 december, som kommunen meddelat att man tänder all julbelysning är jättejulkulorna redan på plats.

Foto: Läsarbild


Har julen kommit till Kungsängen nu? Diskutera på Mitt i:s Facebook!

 

Tjuven kom tillbaka och slog till mot apoteket igen

Apoteket Hjärtat har blivit bestulet. Två gånger. Av samme man. Omkring 40 produkter stals vid senaste besöket. I Blåljusrapporten dessutom ett grovt inbrott och en cyklestöld.onsdag 27/1 10:54

Prisuppgång på bostadsrätter i Upplands-Bro

Största uppgången på 4 år. Under perioden oktober-december gick priserna på bostadsrätter i Upplands-Bro upp med 13 procent visar färska siffror från Svensk Mäklarstatistik. Det här är den största uppgången på fyra år,...tisdag 26/1 9:59