Julkulorna tar form på torget i Kungsängen. Foto: Läsarbild

BILDEXTRA: Nu har julkulorna nått Kungsängens torg

På torsdagen noterade en Mitt i-läsare att de beryktade jättejulkulorna ankommit till torget i Kungsängen – installationen var i full gång. Först nästa söndag, 1 december, tänder kommunen all belysning, så även kulorna som nu pryder torget.

  • Publicerad 16:48, 21 nov 2019

Mitt i har tidigare berättat om kommunens senaste julbelysningsinvestering inför stundande helger – två gigantiska jättejulkulor, som ska pryda Kungsängens nya torg.

Foto: Läsarbild

– Kostnaden för dessa glittrande bollar som man kan gå in i ligger på cirka 280 000 kronor. Placeringen kommer att vara där det på sommaren är vattenspel, sa Linda Edgren, tillförordnad teknisk chef, då Mitt i berättade om investeringen.

Så mycket kostar jättejulgranskulorna som ska stå på torget

Några dagar efter nyheten om kulorna blev det känt att Brunnaborna blir utan julbelysning i år, detta på grund av att belysningen i Brunna stals under förra året.

Foto: Läsarbild

– Det är en ekonomisk fråga, vi får se om vi har råd till belysning i rondellen nästa år. Vi har krav på oss att spara både här och där, då kan det vara bra att skadegörelse och stöld får effekt, att man får längta lite, sa Linda Edgren.

Efter stölden i Brunna – nu blir det ingen julbelysning i år

På torsdagen noterade en Mitt i-läsare att de beryktade jättekulorna ankommit till torget i Kungsängen – installationen var i full gång.

Foto: Läsarbild

Även om det är först nästa söndag, 1 december, som kommunen meddelat att man tänder all julbelysning är jättejulkulorna redan på plats.

Foto: Läsarbild


Har julen kommit till Kungsängen nu? Diskutera på Mitt i:s Facebook!

 

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49

Ventilationen på skola akutdålig

Kungsängen. Arbetsmiljöverket förbjuder Upplands-Bro kommun att använda Ekhammarskolans lokaler till skolverksamhet efter den 26 mars 2021 om inte en rad allvarliga brister som rör skolans ventilation åtgärdas.måndag 30/11 18:10