På visningen trängdes 17 personer samtidigt i lägenheten. Foto: Simon Donini / Edward & Partners

BILDER Kolla in Stockholms minsta etta

Nyligen såldes en etta i innerstan för drygt 2,2 miljoner kronor. Det anmärkningsvärda är att bostaden endast är 10 kvadratmeter stor.

  • Publicerad 11:46, 27 sep 2017

Lägenheten ligger på Surbrunnsgatan 46 i Vasastan. När det var visning tidigare i september var intresset minst sagt högt. Som mest var det 17 personer som samtidigt trängdes inne i lägenheten.

– Det var lite annorlunda. Några hängde inne på toaletten, andra stod lutade vid soffan och några stod i hallen, säger Jannike Ebbing, mäklare på Edward & Partners.

Trots att bostadsytan bara är på tio kvadratmeter finns det plats för både soffgrupp, toalett, kokvrå, hall och sovalkov.

– Det här är Sveriges minsta etta, men den är oerhört välplanerad och allt får plats. Eftersom det är så högt i tak känns den rymlig, säger Jannike Ebbing.

Sovalkoven är byggd ovanför hallen. Foto: Simon Donini / Edward & Partners

Slutpriset landade på 2 204 000 kronor, vilket gör att kvadratmeterpriset nästintill är dubbelt så högt som genomsnittet i innerstan.

– Det finns verkligen ett intresse för sådana här typer av lägenheter. Folk är beredda att gå ner i storlek för att få bo centralt, säger Jannike Ebbing.

Takhöjden gör att lägenheten känns rymlig, trots att den bara är på tio kvadrat. Foto: Simon Donini / Edward & Partners

Trots den lilla boytan finns både fungerande dusch och toalett. Foto: Simon Donini / Edward & Partners