Polisbil. Foto: Arkivbild. Foto: Mostphotos

Bilägare hotad med pistol – tvingades ge bort bilnycklar

Två månader efter rånet på Ålstensgatan i Bromma häktas en man i 20-årsåldern. – Det finns bevisning som tyder på att han var en av gärningsmännen, säger förundersökningsledare Anders Tordai.

  • Publicerad 10:00, 31 jan 2020

En kväll i november blev en bilförare rånad på sin bil under pistolhot på Ålstensgatan i Bromma. De två gärningsmännen tvingade till sig nycklarna, tog bilen och körde i väg.

Nu har en 20-årig man från Sundbyberg häktats, misstänkt för rån.

– Jag tycker det finns bevisning som tyder på att han var en av gärningsmännen, men jag vill inte berätta mer kring den specifika bevisningen, säger förundersökningsledare Anders Tordai.

Hittades i samband med gripande

Bilen i fråga återfanns i Södertäljeområdet och har fram tills nyligen varit i beslag för teknisk undersökning. I samband med att bilen påträffades greps ett antal personer.

Rån mot unga ökar – barn i Bromma hårt drabbade

Sedan har utredningen rullat på och där har den man som nu häktats allt mer växt fram som misstänkt.

I förra veckan anhölls 20-åringen i sin frånvaro och i tisdags kunde han gripas.

Rånet utreds som en enskild händelse.

– Vi är alltid intresserade av iakttagelser. Vittnen som har sett händelsen får gärna ge sig till känna, säger Anders Tordai.

Anders Tordai vill inte uppge om mannen erkänner eller nekar till brott. Hans iställning framgår heller inte av häktningsframställan. Mitt i söker mannens försvarare.