Industri. Intill E18 och trafikpats Stäket utvecklas ett nytt verksamhetsområde. Foto: Mikael Andersson

Bilaffär och verkstad öppnar i Stäket – fokus på lyx

Fastighetsbolaget Genova har köpt en industrifastighet i Stäkets verksamhetsområde för närmare 100 miljoner. Där öppnar en verkstad och bilaffär med fokus på exklusiva märken.

  • Publicerad 17:37, 7 jun 2022

Vi förvärvar en kommersiell fastighet i ett strategiskt läge

Den nybyggda industrifastigheten har en yta på 4 200 kvadratmeter. Förra året köpte fastighetsbolaget Oscar properties byggnaden, men affären gick inte i mål och nu har Genova förvärvat fastigheten.

Fastigheten, som är nybyggd, är fullt uthyrd till ett bolag som ska bedriva verkstad och försäljning av exklusiva bilmärken.

Prislappen för köpet landade på rediga 94,5 miljoner.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att förvärva en grön och högkvalitativ kommersiell fastighet i ett strategiskt läge där Rotebroleden ansluter till E18, kommenterar Michael Moschewitz, vd för Genova Property Group, i ett pressmeddelande.

Avtalet har en återstående avtalstid om nio år och tillträde planerades till den 31 maj.

Tre fastigheter

Även om Oscar properties säljer denna fastighet har de andra projekt i Järfälla. I mars förvärvade bolaget tre kommersiella fastigheter i Veddesta för en prislapp på 217 miljoner kronor.

Affären gäller två industrifastigheter och en mixfastighet med en hyresgäst vardera: Ramirent, Elit ortopedi och en bilverkstad.