Bil sprängdes när föraren satt i

När mannen skulle köra iväg med sin bil i Saltsjö-Boo exploderade den. Men polisen saknar spår i utredningen och vädjar till allmänheten om tips – Den här typen av sprängningar är väldigt ovanliga i Sverige, säger utredningsledaren Stefan Rundberg.

  • Publicerad 16:08, 24 jul 2018

Det var på Fösabacken i Kummelnäs som bilen exploderade på morgonen den 6 juli. Mannen som ägde bilen hade precis satt sig för att åka i väg när den sprängdes. Han fick brännskador men klarade sig efter omständigheterna bra.

– Han hade en enorm tur att det gick så pass bra med honom som det gick. Det var tur i oturen att det inte gick värre, säger Stefan Rundberg, utredare på Grova brott, polisområde Syd.

Brann kraftigt

Det var en stor sprängning och bilen brann väldigt mycket. Flera grannar på Fösabacken blev rädda och oroliga efter smällen.

– Hade det blåst lite mer hade det kunna börjat brinna i trähusen som ligger på gatan. Ett vittne sa till mig, att personen gjort sig redo att packa ner sitt och dra därifrån, säger utredaren.

Ingen gripen

Polisen arbetar med flera olika spår, baserat på uppgifter från bilägaren. Ingen är gripen för tillfället och nu ber man allmänheten om hjälp för att få in tips till utredningen.

– Vi vill få in iakttagelser och tips från personer som har sett eller hört någonting som kan skjuta utredningen framåt, alla tips kan vara betydelsefulla, säger Stefan Rundberg.