Bil kraschade in i idrottshall – föraren anhållen för mordförsök

Mitt under pågående handbollsmatch kraschade en bli in genom idrottshallsväggen i Märsta. Föraren är nu anhållen för mordförsök – uppgifter avslöjar att gaspedalen var riggad.

  • Publicerad 09:59, 2 dec 2019


Vid 19-tiden på lördagskvällen hade handbollsmatchen mellan Skåre och Bodens BBK hunnit till andra halvlek. De 14-åriga pojkarna var helt inne i Ungdoms SM-matchen när det helt plötsliga brakade loss i ena änden av idrottshallen – från ingenstans kraschade en bil in genom hallväggen.

– De bara small. Sedan såg jag att en bil kört rakt genom en port, som lossnat och flugit in i hallen. Det var surrealistiskt, säger Karin Sandberg, mamma till en av killarna som spelade matchen till SVT Stockholm.

Gaspedalen riggad

Föraren, en man i 30-årsåldern, greps på plats i Märsta misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik – men släpptes. Senare, under söndagskvällen, gjorde nya uppgifter som framkommit att rubriceringen ändras till mordförsök och mannen greps igen.

Polisen vill inte kommentera vad för uppgifter det rör sig om men Aftonbladet skriver att ett bilbatteri med kablar ska ha legat på bilens gaspedal. Enligt Aftonbladet ska polisen dessutom ha hittat ett brev där Usama bin Ladins namn nämns.

Föraren anhölls i sin lägenhet i Sigtuna under söndagskvällen skäligen misstänkt för mordförsök, vilket är den lägre misstankegraden.

Inget terrordåd

Dagarna efter händelsen har det på bland annat på sociala medier spridits rykten om att det hela skulle ha varit ett misslyckat terrordåd. Något som åklagaren Jenny Karlsson starkt dementerar, skriver DN.

– Det finns ingen misstanke om terroristbrott. Och det är inte Säkerhetspolisen som utreder händelsen. Det är den vanliga polisens ärende, säger hon till DN.

Föraren fördes till sjukhus med lindriga skador under lördagskvällen men ingen av handbollsspelarna, eller någon annan i idrottshallen, skadades. Matchen återupptogs på söndagen och slutade 15-13 till Boden BBK.