Foto: Mostphotos

Bil körde in i Ica-butik

Medan personal fortfarande fanns kvar inne i Ica-butiken i Kärrtorp körde en personbil rätt genom entrén. – Det är mycket tragiskt, säger butikschef Ronnie Larsson.

  • Publicerad 16:45, 30 maj 2016

På söndagskvällen, strax efter stängning klockan 21, körde en personbil in i entrén till Ica Nära Kärrtorp. Personal fanns fortfarande kvar i butiken men ingen skadades fysiskt, berättar butikschef Ronnie Larsson.

– De mår efter omständigheterna bra. Men det är alltid chockerande när något sådant här händer. Vi har satt in krishjälp som vi har genom Ica, psykologhjälp och så vidare.

Enligt polisen ville gärningspersonerna komma åt pengar ur en bankomat. Men försöket till grov stöld misslyckades och personerna flydde från platsen utan att ha fått något med sig. Ingen av dem har än så länge kunnat gripas.

Ronnie Larsson vill inte gå in på detaljer i händelseförloppet utan hänvisar till polisen. Att en bil kör in i butiken har dock aldrig skett tidigare, säger han.

– Det är mycket tragiskt. Jag tänker mest på personalen i det här läget. Att först och främst de ska må bra. Det andra är bara materiellt. Det går att fixa till igen.

Trots att hela entrén i princip blev demolerad öppnade butiken igen redan på måndagseftermiddagen.

– Vi har haft arbetare här som har gjort provisoriska lagningar så att vi kan hålla öppen butik, säger Ronnie Larsson.