En bil brann i natt på pendlarparkeringen i Bålsta. Den blev helt utbränd. Foto: Polisen

Bil brann - tros vara anlagd brand

En bil brann i natt på pendlarparkeringen. Sannolikt var den anlagd. Ännu en brand i Håbo, alltså.

  • Publicerad 10:58, 16 mar 2021

Polisen har noterat en extremt stor mängd mindre bränder i Håbo de senaste veckorna.

Två minderåriga pojkar togs i lördags av polisen och kördes till sina föräldrar, misstänkta för åtminstone en anlagd brand (som troligen slocknade av sig själv).

– Vi vet inte om bränderna hänger ihop, men den som gör sånt här kan inte ha en aning om vilka följder det kan få, säger Jonas Rickeborn, samordnare på polisen då.

När det nu brinner igen i Bålsta är polisens intresse för vad som hänt stort. Om någon sett något tar polisen gärna emot tips på telefon 114 14.

Klockan 23.52 på måndagskvällen såg en lokförare från sitt lok hur en bil stod i brand på pendlarparkeringen i Bålsta. Då räddningstjänsten kom dit var bilen helt utbränd.

Inga bilar fanns i närheten, så spridningsrisken var liten.

Även om det inte finns några bevis för att branden varit anlagd arbetar polisen utifrån teorin att den kan ha varit det.

– En bil som står parkerad ensam mitt i natten som börjar brinna...då är det troligtvis en anlagd brand, säger Jonas Rickeborn.

Enligt uppgift från polisen på plats ska en man ha setts springa från platsen.

Det här är coronaläget i Upplands-Bro just nu

✔ Så många bekräftade fall ✔ Antalet som fått vaccin I Upplands-Bro har den senaste veckan 102 nya bekräftade fall av covid-19 konstaterats.fredag 9/4 11:36

BLÅLJUS: Stöld och inbrott

Ständigt dessa stölder ur containrar på byggarbetsplatser. Nu har det hänt igen.torsdag 8/4 14:45