Örby och Hagsätra bibliotek håller helt stängt. Foto: Pekka Pääkkö

Biblioteken i Hagsätra och Örby håller stängt

Hagsätra och Örby kommer hålla sina bibliotek stängda tillsvidare, på grund av coronaviruset. Flera bibliotek får dessutom ändrade öppettider.

  • Publicerad 05:05, 26 mar 2020

Biblioteken i Hagsätra och Örby är stängda tillsvidare och biblioteket i Enskede kommer vara öppet tisdagar, torsdagar och lördagar. Årsta bibliotek håller stängt hela vecka 13 på grund av sjukdom.

Besökarna hänvisas istället till biblioteket i Högdalen som har öppet som vanligt, och biblioteket i Östberga där de vanliga öppettiderna gäller förutom på torsdagar då lokalen stänger vid 17.

Vi, precis som alla andra yrkesgrupper, blir ju sjuka

Karin Axelsson

– Det är ett beslut som vi har tagit inom Stockholms stadsbibliotek, att vi ska reducera öppettiderna. Det handlar om att vi inte riktigt räcker till som det är nu. Vi, precis som alla andra yrkesgrupper, blir ju sjuka och är hemma med symptom, eller är hemma och tar hand om barn. Så vi kan inte täcka alla de öppettider på alla bibliotek som vi har, säger Karin Axelsson, enhetschef för bland annat Enskede bibliotek.

Varför väljer ni att stänga tidigare istället för att öppna senare?

– Dels är det fortfarande förskolegrupper, som är en viktig målgrupp för oss, som kommer tidigt. Vi har också sett den senaste tiden att vi inte har lika mycket besökare på kvällarna.