BOKTIPS. Vill du läsa något med Vallentunakoppling? Dessa böcker är skrivna av författare bosatta i Vallentuna. Foto: Vallentuna kommun

Bibliotekariens tips: Fyra böcker av Vallentunaförfattare

Har du inte fått nog av bokläsning under semestern? Här får du tips på fyra böcker med Vallentunakoppling.

  • Publicerad 13:40, 3 aug 2020

Anna Bendréus Kinding, "En i gänget?" (2019).

Första boken i serien om Sanna på Tallåsen. Den riktar sig till alla hästintresserade killar och tjejer i bokslukaråldern. "Vilket ridläger!" är den andra, fristående delen. Författaren, som är bosatt i Vallentuna, är veterinär och mamma till tre barn som också gillar hästar. Anna Bendréus Kinding har även skrivit "Se upp för Prosit!".

Cecilia de Lacerda "En sak i sänder! Din egen guide till psykologisk hållbarhet" (2020).

Ställer dina tankar till det för dig? Slår självhatet till alltför ofta? Lovar du dig själv att göra förändringar i ditt liv och ger upp efter tre veckor? Psykologen och psykoterapeuten Cecilia de Lacerda är bosatt i Vallentuna och har skrivit en självhjälpsbok för den som vill undersöka "hur du tänker, känner och beter dig".

Majken Öst-Söderlund "Ett nytt namn" (2019)

"Det är länge sedan hon lämnade hembyn i Österbotten. Föräldrarna är döda. Barnatron har somnat in. En morgon upptäcker hon på Facebook att Betel är rivet. Barndomskapellet är tömt, skändat och fördärvat. Hon har länge misstänkt att hennes gudsbild varit en billig hötorgskopia, snabbt skissad med ängslans kritstreck." Så beskrivs Finlandsbördiga Vallentunabon och frilansjournalisten Majken Öst-Söderlunds andra bok. Den första heter "Det enda jag vet" (2013).

Anna Fogelberg "Drakgården" (2018) 9–12 år

"Drakgården" handlar om syskonen Tilia Emilia och Viljam som av en tillfällighet hamnar på en drakgård. Där måste de arbeta hela dagarna med att ta hand om gigantiska drakar som dessutom är mycket farliga. Det är också en bok om kampen mellan det onda och det goda. Ungdoms- och mångspråksbibliotekarien Anna Fogelberg bor i Vallentuna och har även skrivit om Soltrollet och Herr Bondböna i tre böcker om diket, där "Svansar i diket" är den senaste.