Läsning. Linnéa Björkman, barn- & ungdomsbibliotekarie och filialföreståndare på Gribbylunds bibliotek, tipsar om lokala författare. Foto: Privat

Bibliotekarien tipsar: Täbyförfattare till sommarens läsning

Nu när ledigheten närmar sig är det kanske dags att hitta nya böcker att försjunka i. Bibliotekarien Linnéa Björkman tipsar om böcker skrivna av Täbybor.

  • Publicerad 11:49, 2 jul 2020

Nu är tiden då många tar fram böckerna igen. Vill du läsa något som handlar om Täby eller som är skriven av en Täbybo? Täbys egen bibliotekarie Linnéa Björkman ger tips.

– Det är ju kul att läsa och köpa in författare som bor i Täby och det finns ett stort utbud, säger hon.

För vuxna:

Kanske imorgon

Av Täbybon Felicia Welander (finns även som e-bok).

En gripande vänskapsroman om två kvinnor, Eva och Monika, som är lika gamla och bor på samma gata men lever helt olika liv. De lever båda i sorg, blir nästan ofrivilligt vänner och ger sig ut på en läkande resa på en motorcykel. Var beredd på tårar! Boken utspelar sig också i Täby.

Mannen i skogen

Av Täbybon Jens Liljestrand.

En Augustnominerad biografi om Vilhelm Mobergs liv. Liljestrand berättar levande och låter läsaren kliva Moberg nära inpå livet.

För barn:

Skogens konung

Text: Täbybon Rolf Björck, bild: Lena Nilsson. Från 3 år.

En bilderbok på rim om älgen som en morgon vaknar och upptäcker att hans horn har ramlat av. Kan han fortsätta vara skogens konung utan sin krona?

Utan att veta

Text: Täbybon Sofia Jarlo, bild: Katarina Vintrafors. Från 7 år.

En spännande fantasyhistoria om Ellie som hittar en dörr i skogen som leder till Underjorden. I Underjorden välkomnas hon med öppna armar, för hon är den som ska rädda dem alla från Elakingen.

Hur gör man för att komma igång med läsningen?

– Tänk inte på vilken litteratur det är eller att den ska vara fin, det viktiga är att du hittar något som är kul och som du gillar, säger Linnéa Björkman.