– Sollentuna kommun har hela tiden strävat efter att ställa om i stället för att ställa in. Att böcker kommer hem till låntagare är ett bra exempel på detta, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

“Boken kommer hem” är en tjänst där du kan få en bokkasse regelbundet levererat till ditt hem. Det är en kostnadsfri service för barn och vuxna som har svårt att ta dig till biblioteket.

Vanliga exempel på svårigheter att ta sig till biblioteket är om man är rörelsehindrad, synskadad eller långtidssjuk.

Även för riskgrupper

Under pandemin gäller detta också för riskgrupper och personer över 70 år.

Även barn och unga som har svårt att ta sig till biblioteket kan få böcker hem.

Tjänsten går till så att personalen plockar ihop böcker efter dina önskemål och intressen. Var fjärde vecka kan du få böcker hemkörda av bibliotekets vaktmästare. Du beställer böcker per telefon eller mejl.

Det går att låna ur hela biblioteket – romaner, faktaböcker, talböcker, böcker med stor stil, lättlästa böcker och böcker på andra språk.

"Viktig del i vår verksamhet"

Sedan covid-19 bröt ut har beställningar via ”Boken kommer hem” fördubblats. Många har fått upp ögonen för tjänsten i och med pandemin och kommer att fortsätta att använda den i framtiden.

– Att nå hela Sollentuna är en viktig del i vår verksamhet och vi vill att alla – oavsett modersmål, funktionshinder eller andra behov – ska få vår hjälp. En stor del av bibliotekens sortiment finns på många olika språk men också som talböcker, ljudböcker och i böcker med stor text, säger Anna Edquist, bibliotekschef.

”Boken kommer hem” är tillgänglig även för nya låntagare. Anmäl intresse för dig själv eller en anhörig via telefon eller mejl så kontaktar biblioteket dig.