Bibliotekarien Lena Molin tipsar om tre böcker för både stora och små.

Bibblan tipsar: Tre böcker som underhåller både barn och vuxna

Äventyr, finstämd berättarglädje och humor. Lena Molin på Järfälla bibliotek tipsar om tre böcker som underhåller både barn och vuxna.

  • Publicerad 16:55, 4 aug 2016

Ishavspirater

Frida Nilsson
Ibland längtar man efter ett riktigt spännande läs­äventyr. Frida Nilssons Ishavs­pirater är en sådan bok. Två systrar som skiljs åt, en karg övärld, faror, fångenskap, grymma pirater, svek och vänskap. Det här är en berättelse där språket glöder och handlingen överraskar och berör. Perfekt högläsning för alla mellan sju och hundra år.

 

Mitt bland stjärnor

Lotta Olsson och Olof Landström
En helt underbar bilderbok av rimvirtuosen Lotta O­lsson och bildmästaren Olof Landström. En berättelse så finstämd och ordvacker att man häpnar. Om tillvarons gåta; från rymdens oändlighet till människans och djurens plats på jorden. En livsfilosofisk pärla för både vuxna och barn. Läs och njut!

 

Vi går på babydisco

Moa Eriksson Sandberg & Erik Sandberg
I dag finns det många författare och illustratörer som skriver kvalitativa pekböcker fyllda av humor och allvar. I Vi går på babydisco är det humor som gäller. Tre småttingar dansar disco. De hoppar, snurrar, och skakar på rumpan. Sidorna är fyllda av färgglädje, ljudhärmande ord, överraskningar, mångfald och ett barnperspektiv. Enkelt och genialt!