Huvudbiblioteket. Från i dag, den 11 januari, är biblioteken i Sollentuna inte längre helt stängda. Foto: Tomas Stark

Bibblan öppnar igen – reserverade böcker kan hämtas

Från den här veckan går det återigen att låna böcker på Sollentunas bibliotek. Det handlar om avhämtning av böcker som reserverats.

  • Publicerad 09:09, 11 jan 2021

På grund av coronapandemin höll Sollentunas bibliotek totalt stängt till och med i går, den 10 januari. Men nu öppnar möjligheten till lån via avhämtning igen.

Du reserverar böcker via webb, telefon eller e-post och hämtar sedan din bokkasse i hyllan för reserverade böcker på särskilda upphämtningstider.

Tiderna då du kan hämta är måndag och torsdag klockan 12–17 i Edsberg och i Rotebro (gäller från i dag, den 11 januari), och lördag och söndag klockan 12–16 på Sollentuna bibliotek på Aniaraplatsen (gäller från lördag, den 16 januari).

Hemkörning till riskgrupper

Biblioteken är än så länge stängda för all övrig service, men tillhör du en riskgrupp så kan du kontakta bibblan för hemkörning av låneböcker.

Biblioteket erbjuder även digitala lösningar så som livesändningar till skolor med boksamtal och digitala bokcirklar för barn och vuxna.

Behöver du en läscoach så kan du boka ett digitalt möte och få skräddarsydda boktips. Även sagostunderna är just nu digitala och erbjuds på svenska, hindi, engelsk, franska, ryska och spanska.

Det går dessutom att låna böcker, tidningar och filmer digitalt, och för barn i åldern 6–12 år finns appen Bibblix där det finns cirka 2000 böcker som kan läsas direkt i surfplatta eller smartphone.

Premiärturen en succé för ”Kulan” – det rullande biblioteket

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Regionens beslut: Planerad vård fortsatt på paus

Nyheter Färre covidpatienter på sjukhusen – men läget ännu ansträngt Antalet patienter inlagda på länets sjukhus till följd av covid-19 har minskat något de senaste dagarna. Men situationen på sjukhusen är ändå så pass ansträngd att viss planerad vård fortsatt måste...onsdag 27/1 14:15

Pendeltågen punktligare än någonsin 2020

Nyheter Inte enbart pandemin som ligger bakom Pendeltågen i Stockholm slog rekord i punktlighet i fjol. Över helåret kom 96 procent av tågen fram i tid.onsdag 27/1 10:12

S vill engagera de unga för att öka tryggheten

Nyheter "Pratar samma språk som ungdomarna de möter, skapar förtroende" Sollentuna bör göra som Nacka kommun och införa konceptet Polarna där ungdomar trygghetsvandrar tillsammans med kommunens fältteam. Det tycker oppositionsrådet Joakim Jonsson (S).onsdag 27/1 5:40