Fem tonårspojkar greps vid 2-tiden i natt på Götgatan på Södermalm. Det blev slutet på en två timmar lång rånturné, med flera offer.

– Alla fem är misstänkta för rån, försök till rån, grov stöld och ofredande, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Det första larmet till polisen kom strax före midnatt. Ett gäng unga rånare hade rånat några tonårspojkar i en skejtpark vid Telefonplan. Beväpnade med kniv och andra tillhyggen hade de hotat till sig en mindre summa pengar, innan de sprungit sin väg.

Ännu ett larm

45 minuter senare kom nästa larm, den här gången från Liljeholmen. Också denna gång var det tonårspojkar som rånats, på telefoner och hörlurar.

Polisen sökte igenom området och tunnelbanan, men hittade inga spår av förövarna. Både signalement och tillvägagångssätt indikerade dock att det rörde sig om samma gäng som vid Telefonplan.

Greps på Götgatan

En dryg timme senare var det dags igen. Nu larmade en person om ett pågående rån mot en man i 20-årsåldern på Tjärhovsgatan på Södermalm.

När patrullen kom dit var rånarna borta men bara ett par minuter senare hittades de på Götgatan. Där grep polisen alltså fem pojkar, mellan 15 och 20 år. De hade på sig gods som misstänkts vara stulet vid de tidigare rånen under natten.

Bara en av de misstänkta rånarna är myndig.

– Jag har hunnit titta närmre på några av dem. Det har förekommit i samband med liknande brottslighet tidigare, säger Daniel Wikdahl.

Uppdatering: På onsdagseftermiddagen kom beskedet att samtliga misstänkta har anhållits av åklagare.