Södertörns tingsrätt dömde nyligen mannen till nio månaders fängelse. Foto: Stefan Källstigen

Bet polis i axeln – döms till fängelse

Mannen greps med en större mängd kokain på sig. I sitt försök att fly bet han polisen i axeln.

  • Publicerad 17:28, 24 jul 2018

Händelsen inträffade i juni tidigare i år. Två civilklädda poliser patrullerade i Högdalens centrum när de såg den 40-årige mannen stå tillsammans med några andra i en tobaksaffär. Mannen var i färd med att köpa våg, vilket väckte polisernas uppmärksamhet. När poliserna gick fram och legitimerade sig flydde 40-åringen längre in i butiken, men greps strax därpå.

Den ena polisen stod därefter kvar med 40-åringen medan den andra gick för att prata med butikspersonalen. 40-åringen försökte då slita sig loss och brottning uppstod, varpå polismannen blev biten i axeln. Kollegan rusade tillbaka och kunde lugna ner situationen.

Vid gripandet fann poliserna 19,5 gram kokain och 3,52 gram cannabis i 40-åringens byxficka.

Polismannen som blev biten i axeln är bosatt i Huddinge. Han har i förhör berättat att bettet mest tog i hans tröja, men att han fick en lite rispa i huden.

Skulle sälja vidare narkotikan

Den 40-årige mannen har nu dömts i Södertörns tingsrätt till nio månaders fängelse för narkotikabrott, ringa narkotikabrott och våld mot tjänsteman.

Tingsrätten bedömer att mängden kokain som 40-åringen hade på sig vid gripandet och att han dessutom hade köpt en digitalvåg i anslutning till händelsen inte kan tolkas på annat sätt än att han hade som plan att sälja vidare narkotikan.

40-åringen, som utländsk medborgare, har två gånger tidigare dömts till fängelse för bland annat narkotikabrott. Tingsrätten bedömer att det finns stor risk att han återfaller i brottslighet och att han därför även ska utvisas i fem år.