Svårt att samsas om utrymmet. Foto: Läsarbild

Besviken på aggressiv affischering

Valaffischerna kom upp i veckan. På Kungsholmstorg gick det lite väl hett i kampen om lyktstolparna mellan företrädare för loppisen och Moderaterna. – De sa ”jävla asshole” om vår platschef, säger Maria Wiberg, loppisboss på Stockholms marknader.

  • Publicerad 16:00, 17 aug 2018

Ingen stockholmare har nog missat att valaffischerna kom upp i veckan. För partierna handlar det om att snabbt få upp sitt budskap på bästa tänkbara plats. På Kungsholmstorg verkar kampen om utrymmet gått lite väl långt.

Maria Wiberg, arrangör till loppisen på söndagar, berättar hur representanter för Moderaterna ville slita bort loppisens skyltar för att istället sätta upp sina egna valaffischer.

– Jag tycker det är riktigt uppseendeväckande att det går till så här, att Moderaterna beter sig respektlöst och sliter ner lokalverksamheters skyltar för att sätta upp egna valskyltar. Lite ironiskt också att deras budskap är att det vara lättare att vara företagare, säger Maria Wiberg.

”Jag kan bara beklaga”

Mattias Thorsson, kommunikationschef för Moderaterna, säger att han inte känner till den aktuella händelsen.

– För det första kan jag bara beklaga om någon upplevt det på det här sättet. Vi har en strikt policy och om att inte sätta affischer över någon annans och vi ska alltid uppträda trevligt.

Finns det en risk att man går över gränsen i jakten på den bästa platsen?

– En bra fråga men jag tycker generellt att vi hanterar det bra och vi har ett bra samarbete med de andra partierna om vilka principer som ska gälla.

Får du många klagomål på hur ni affischerar?

– Nej, det är faktiskt första gången under den här valrörelsen, säger Mattias Thorsson.