Foto: Mostphotos

Bestulen av framfusig man på ICA:s parkering

Brottslingar har sina metoder. Att avleda uppmärksamheten är en. Det råkade en person ut för på parkeringsplatsen utanför ICA Maxi under tisdagen.

  • Publicerad 11:25, 8 sep 2021

ICA Maxi

Tisdag c:a kl 11

Grov stöld. En man kom fram till en bilist som var på väg in för att handla. Mannen ville växla en tiokrona till enkronor. "Visst, jag ska bara ta fram mina glasögon", sa bilisten.

Fast mannen som frågat väntade inte. Han sträckte sig in och tog enkronor som låg i mittkonsolen samt lämnade tiokronan.

Kort därefter upptäckte bilisten att plånboken, med 4.000 kronor i kontanter, som förvarats i jackans innerficka var borta. Ägaren tror att tjuven avledde uppmärksamheten genom att sträcka sig efter kronorna och att det var då som plånboken försvann.

Dådet rubriceras som grov stöld.

Korsängsskolan

Måndag kl 12 - 16

Stöld. En elev låste fast sin elsparkcykel i ett cykelställ under skoldagen. När skoldagen var över fanns inte längre elsparkcykeln kvar där.

Gnejsgatan/Kvartsgatan

Fredag - måndag

Skadegörelse. Med jämna mellanrum gör tankkortstjuvarna sina räder. I helgen var det två företag på Gnejsgatan som drabbades.

Bilarna verkade ha letats igenom, men inget hade konstateras stulet när anmälan gjordes. För företaget på Gnejsgatan var det fyra bilar som drabbades, företaget på Kvartsgatan fick två bilar utsatta.

Den vanliga arbetsmodellen för tankkortstjuvarna är att de slår sönder fönster på företagsbilar i sökande efter tankkort – och i värsta fall även koder till tankkorten.

Även en bil som tillhör Enköpings kommun var utsatt för skadegörelse på Gnejsgatan i helgen. Där hade någon klippt av strömsladden till varningsljusrampen på biltaket. Förmodligen hade denne blivit störd i samband med att han först klippt kabel och sedan tänkt stjäla rampen.    

Willys

Tisdag kl 11

Skadegörelse. Då en kund handlade under tio minuter på Willys åstadkom någon två repor på bilen. Brottet rubriceras som skadegörelse.

 

Krönika: Med en fläskkotlett i tanken

Nyheter Vi borde vara fler som frågar efter 100 procent biodiesel. För en krona mer per liter kan du som tankar diesel få ett godare samvete: Förnybart biobränsle till sista centilitern. Fungerar i alla bilar. Men alltför få känner till den miljövänliga dieseln....fredag 24/9 13:12

Bok om beredskap av Enköpingsmilitär

Nyheter Miguel Guerrero arbetar till vardags på ledningsregementet i Enköping. Han är snart aktuell med boken "Krisberedskap för alla: en handbok för dig som inte är prepper".fredag 24/9 11:11