Nationaldagsfirandet tog sin början inne på torget i Kungsängens centrum, här når det festliga tåget hembygdsgården. Foto: Anders Walldén

Besöksrekord under nationaldagen

Efter ett lyckat national­dagsfirande planerar nu hembygdsföreningen i Kungsängen för sommarkafé under studande semesterperiod.

  • Publicerad 10:10, 10 jun 2022

I Kungsängen hos Stockholms-Näs hembygdsförening berättar programansvarig Anders Walldén om hur nationaldagen på hembygdsgården förlöpte.

– Vi har aldrig haft så mycket besökare som vi hade vid årets nationaldagsfirande. Det har aldrig varit så lång kö till vårt kafé, vissa kanske tyckte det var jobbigt, men det är oerhört roligt att det kom så många, säger han.

Bullarna tog slut

Gästerna fick se på andra bullar i och med att allt hembygdsföreningen hade bakat tog slut.

– Mot slutet fick vid tina bullar från frysen. Vi hade tvåhundra bullar bakade men dessa tog slut.

Hur många besökare kom för att fira?

– Vad vi vet så såldes det 230 kaffe med dopp. Det vet jag. Det andra som jag vet är att vi tryckte upp 230 sångblad och även dessa tog slut. Så minst 230 besökare.

Kungsängens Folkdansgille var en av flera aktörer som stod för underhållningen. Foto: Anders Walldén

Sommarkafé drar i gång

Fikafesten slutar inte bara för att årets nationaldag har lagts till handlingarna. Under sommaren kommer hembygdsföreningen att anordna sommarkafé.

– Vi kommer att ha sommarkafé som löper under sommaren, det är en av våra medlemmar som håller i det här, säger Anders Walldén.

Sommarens möjlighet till fika på hembygdsgården
i Kungsängen är planerad att äga rum följande datum:

30/6, 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8 och 11/8. Fiket är öppet 13–15.

Oklar orsak till stort strömavbrott

16 000 kunder drabbades under måndagen Håbo och Upplands-Bro drabbades av ett stort strömavbrott. Ännu vet leverantörerna inte exakt vad som hänt.tisdag 28/6 17:26

Han får Fridegårdspriset

Kjell Johansson är en flera gånger prisad författare. Nu får han ytterligare ett. Johansson har utsetts till årets mottagare av Jan Fridegårdspriset.fredag 24/6 8:15