SLITEN. Huddingehallen är i dåligt skick och i stort behov av renovering. Även simhallarna i Vårby och Skogås har renoveringsbehov, om än inte lika omfattande. Foto: Mostphotos

Beslut om ny simhall dröjer till våren

Var Huddinges nya simhall ska placeras skulle bestämmas i höst. Men beslutet skjuts upp – igen. "Det handlar om en investering på en halv miljard. Vi måste vända på alla stenar och veta vad vi gör", säger Bo Källström (L).

  • Publicerad 10:25, 23 nov 2021

Huddingehallen är i stort behov av renovering och det är brist på simskoletider. En ny simhall har varit på gång under flera år. Den nya simhallen ska placeras antingen i centrala Huddinge eller i Flemingsberg.

I augusti sa Bo Källström (L), ordförande i kultur– och fritidsnämnden, till Mitt i Huddinge att man skulle besluta under hösten var den nya simhallen ska placeras. Nu blir det inte så.

– Nej, så långt har vi tyvärr inte kommit. Med det sagt har vi inte låtit bli att titta på var den ska vara, säger Bo Källström .

Varför har ni inte fattat ett beslut?

– Kommunstyrelsens förvaltning ville ha ett strukturprogram på plats där vi inte bara tittar på den här hallen utan på simhallarna generellt i ett längre perspektiv för hela kommunen. Var de ska ligga och vad de ska användas till.

Huddingehallen i dåligt skick

Man har bland annat kommit fram till att simhallarna ska ligga nära kommunikationsstråken och att de i första hand ska kunna erbjuda elever simundervisning.

– Från kultur och fritid har vi sagt att för att tillfredsställa behoven hos skolan och föreningslivet räcker det med en simbassäng med 10 banor à 25 meter och möjligtvis ett lite kafé. Sedan kan det ju finnas andra intressen som vill ha en restaurang eller ett gym i anslutning till simhallen, säger Bo Källström.

En ny simhall har diskuterats i flera år. Visste ni inte de här sakerna redan?

– Vi pratar om en investering på en halv miljard. Då är det viktigt att ha allt klart för sig. Det har inte stoppat upp arbetet. Vi måste vända på alla stenar och veta vad vi gör, det kanske är värt ett par månader extra för att räta ut alla frågetecken.

Huddingehallen är i dåligt skick och kommer inte att kunna användas om fem år. Ännu har kommunen inte beslutat om den ska renoveras eller rivas. Men en ny hall måste vara på plats innan en renovering eller rivning kan genomföras, för att kommunen ska kunna uppfylla lagkravet på simundervisning.

När kommer ni besluta var den nya simhallen ska ligga?

– Det blir åtminstone under det första halvåret nästa år.