Bredvid den lilla fotbollsplanen vid Visinge ska en ny hundlekplats byggas. Det blir kommunens femte kommunala park för vovvar, om man inte räknar med hundbadet i Gribbylund.

Området är 3 400 kvadratmeter stort och just nu pågår inmätning av området.

"Finns många hundar i området"

Det är Täbyalliansen som har ett gett uppdrag på att anlägga ytterligare en hundlekplats i kommunen. Detta för att få en bra områdestäckning i kommunen säger Daniel Wemmergård (C) gruppledare stadsbyggnadsnämnden.

– Platsen i Visinge valdes då det finns många hundar i området, den ligger nära kollektivtrafik och infartsparkering, har en varierad vegetation som skapar omväxling och dämpar ljud. Med belysning kommer den ge en ökad trygghet i ett ganska mörkt område, säger han.

Platsen anpassas för både små och stora hundar, något som inte sticker ut från de övriga parkerna för hundar.

Prislapp på 600 000

I området finns en del träd, en majoritet av dem ska stå kvar.

– Två träd som är döda, och riskerar att falla omkull kommer att tas bort, resterande träd sparas, säger Daniel Wemmergård.

Hundlekplatsen beräknas bli klar runt midsommar om allt går enligt plan.

– Den kommer att kosta drygt 600 000 kronor, där ingår stängsling, sluss med två grindar, skyltar, papperskorgar, montering av belysning, kabeldragning av el och nedtagning av två träd.

Bygget kan medföra en del störningar för de boende i närheten, berättar kommunen på sin hemsida. Störningarna kommer vara buller under vardagar, från åtta på morgonen till fem på kvällen. De säger även att en del byggtrafik kan finnas i området under byggtiden.