Beslut: Ny gruppledare för Moderaterna i Järfälla

Moderaterna i Järfälla har valt ny gruppledare. Emma Feldman tar över efter Cecilia Löfgreen, som i förra veckan skrev ett inlägg på Facebook om hur hon lämnar politiken.

  • Publicerad 08:03, 4 okt 2018

Moderaterna i Järfälla valde under tisdagens gruppmöte en ny gruppledare. Tidigare Cecilia Löfgreen byttes ut mot Emma Feldman.

Emma Feldman är 40 år och uppvuxen i Järfälla. Hon har under den senaste mandatperioden varit vice gruppledare, kommunalråd och andre vice ordförande i Kompetensnämnden.

Emma är utbildad jur. kand. och har, innan hon blev kommunalråd, arbetat på advokatbyrå i drygt fem år. 

Redo att ta över

I ett pressmeddelande säger Emma Feldman att hon är redo att ta över kommunen.

– Jag är mycket glad och tacksam över att ha fått gruppens förtroende att leda moderaterna under kommande mandatperiod. Vi har ett stort arbete att göra för att ta över kommunen och göra ett bra Järfälla bättre.

Lämnat själv

Förra gruppledaren Cecilia Löfgreen skrev i ett facebookinlägg förra veckan att hon lämnar politiken. Hon deltog inte heller i tisdagens gruppmöte, enligt  John Backvid, politiks sekreterare i Moderaterna.

Cecilia Löfgreen var den politiker i Järfälla som fick allra flest personröster  i valet, med 995 stycken. Emma Feldman fick 224 stycken. Partiet har inte velat kommentera Cecilia Löfgreens avgång, men John Backvid säger så här om valet av ny gruppledare.

– Jag har egentligen ingen kommentar. Gruppen väljer sin ledning och i det här fallet så föreslogs Emma, och valdes. Cecilia är inte kvar i politiken i Järfälla, det är min bedömning.

Har hon blivit utbytt, eller lämnat självmant?

– Hon har lämnat själv.

Mitt i söker Cecilia Löfgreen för en kommentar.