Utöver bostäderna vid Internationaldagsparke planeras i samma kvarter också bland annat ett kafé och bageri i gatuplan. Foto: Erséus arkitekter

Beslut banar väg för 350 nya lägenheter

Flera olika byggbolag får markanvisning för totalt 350 nya lägenheter i Bagarmossen. Byggprojekten är del av en större plan för området.

  • Publicerad 14:43, 18 dec 2020

60 nya bostadsrätter planeras vid Internationaldagsparken på Rusthållarvägen i Bagarmossen. Utöver bostäderna planeras också bland annat ett kafé och surdegsbageri i gatuplan.

Det är bolaget OBOS Nya Hem som ansvarar för projektet.

Säljstart för bostäderna ligger dock några år fram i tiden – försäljningen beräknas dra i gång först 2025 – och planerad byggstart är 2026.

Fler projekt på gång

Beslut om markanvisning togs i exploateringsnämnden den 17 december. Samtidigt gavs markanvisning till flera andra byggbolag i samma område i Bagarmossen.

Svenska Bostäder får markanvisning för 120 hyresrätter på en tomt på Fogdevägen 53. Och inom fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 får Gimle Bostad markanvisning för 80 bostadsrätter, Veidekke för 50 bostadsrätter samt Wallenstam, som får markanvisning för 40 hyresrätter.

Del av storsatsning

Flera av platserna är sedan flera år tillbaka utpekade i det omfattande programmet för nybyggnation i Bagarmossen. Projektet har en preliminär tidplan och byggstart väntas tidigast om två-tre år, och första inflyttning bedöms till år 2025.

1800 nya bostäder – här är byggplanerna längs linje 17