Beskedet: Well fastigheter går i konkurs

På onsdagen mejlade Well fastigheters vd själv de kunder som ställt sig i kö till lyxlägenhetsprojektet Urban park i Järfälla och uppgav att företaget är försatt i konkurs. Vad som händer med kundernas investerade pengar är i nuläget oklart.

  • Publicerad 18:24, 23 sep 2020

I ett mejl på onsdagseftermiddagen som Mitt i tagit del av meddelar Well fastigheters vd Christofer Carlsson själv beskedet till Urban parks kunder: Well Fastighetsutveckling är försatt i konkurs, det vill säga bolaget bakom lyxlägenhetsprojektet Urban park som Mitt i granskat i en rad artiklar.

Här är bröderna som tar strid mot Well fastigheter

Covid-19 uppges vara en av anledningarna till att bolaget hamnat på obestånd och gått det öde som man nu gör till mötes.

Christofer Carlsson skriver vidare att man nu gör ”allt vi kan” för att bolaget ska få betalt för de fordringar som man har ute.

En konkursförvaltare är utsedd och av mejlet framgår att ”samtliga förskottsborgenärer redan finns hos konkursförvaltaren”.

Mejlet avslutas med orden: ”Vi vill försäkra dig om att vi gör vårt yttersta samt tacka dig för ditt tålamod i dessa prövande tider.”


Läs hela Mitt i:s granskning av Well fastigheters projekt Urban park

Företag säljer lägenhetsbokningar för miljoner – utan bygglov

Kommunen: Vi har inget samarbete med Well fastigheter

Fastighetsbolagets vd om lyxbygget: ”Jag ser ingen risk”

Fastighetsägaren om Urban park: ”Vi förhandlar med kommunen”

Hon bokade lägenhet för 20 000 – men företaget saknar bygglov