Skjuts upp. Rivningen av skejtrampen i Traneberg skjuts upp. Foto: David Östlund

Beskedet: Rivning av skejtramp skjuts upp

Skejtrampen under Tranebergsbron har byggts utan giltigt bygglov. I slutet av mars var tanken att stadsdelen skulle riva rampen, något som nu skjuts upp.

  • Publicerad 11:34, 16 mar 2020

Skaterampen har funnits i flera år under Tranebergsbron, och är ett populärt tillhåll för många enligt Högdalens Skateboardförening.

– Den här skejtrampen har ett fantastiskt läge och är helt unikt i sitt slag, den är värd att skydda. Vi är många som åker dit om det regnar eftersom bron skyddar, säger Anna Östlund från Högdalens Skateboardförening.

Populär skejtramp i Bromma ska rivas

Rampen har byggts av privatpersoner. Enligt Peter Dacke, administrativ avdelningschef på Bromma stadsdelsförvaltning, har man under en lång tid försökt få kontakt med de som byggt rampen, utan att lyckas.

Rivning skjuts upp

Därför har stadsdelsförvaltningen planerat för en rivning av rampen den 23 mars, något som nu verkar skjutas upp.

– Vi har fått in mer information sedan vi satte upp skyltarna, och kommer att skjuta upp rivningen. Detta då vi behöver utreda vidare efter att ha fått in nya uppgifter och synpunkter från vissa personer. De som har byggt den är hjärtligt välkomna att höra av sig, säger Peter Dacke.

Däremot finns det inget annat datum satt för när en eventuell rivning kan ske, och det återstå att se om skejtarna i Bromma får hitta ett nytt ställe att åka bräda på.

Skulle det kunna bli så att ni tar över rampen och själva ansöker om bygglov?

– I sådana fall handlar om att rampen måste byggas om från grunden eftersom det inte finns några ritningar, det är en säkerhetsfråga, säger Peter Dacke.