Pitcher's i Skärholmen skulle bli restaurangsatsningens flaggskepp. Foto: Dilshan Fernando

Beskedet: Inget nytt Pitcher's i SKHLM

Pitcher's kommer inte att göra några nya försök att starta en restaurangverksamhet i Skärholmen efter konkursbeskedet, säger företagets presskommunikatör Sandreen Shaul.

  • Publicerad 14:45, 25 feb 2020

Den 22 januari stängde Pitcher's World of Activities sina dörrar, efter drygt ett år i Skärholmen centrum.

Tanken var att restaurangen skulle bli ett flaggskepp för centrumets nya satsning på restauranger och uteserveringar, men det hoppet grusades när det visade sig att Pitcher's helt enkelt inte kunde få ekonomin att gå runt i Åhléns gamla lokaler i Skärholmens centrum:

– Vi har redan tagit alla åtgärder vi kan för att då det att funka, säger Sandreen Shaul, presskommunikatör på Pitcher's.

– Konkurs var den sista åtgärden, och nu har vi valt att gå vidare för tillfället. Vi har haft ett bra samarbete med centrumet, men det har inte funkat lägesmässigt.

Fortsatt hemlighetsfull framtid

Grosvenor, som äger centrumet, är förtegna med vilka planer de har för lokalen. Först när konkursärendet är avgjort kan de berätta något mer, men i samband med konkursbeskedet sade företagets nordenchef Carl Strufve i ett uttalande:

– Det är mycket tråkigt att bolaget som drivit Pitcher’s i Skärholmen har försatts i konkurs. Vi väntar nu på besked från konkursboet om fortsättningen för verksamheten i Skärholmen. Detta förändrar inget i våra planer för förnyelsen och utveckling av Skärholmen centrum.

Men oavsett vad som händer ser det alltså nu slutligen ut som om Pitcher's kastat in handsken:

– Vi har gjort vårt försök och gjort det vi kunnat. Gör vi ett nytt försök i Skärholmen är det inom det närmsta året, säger Sandreen Shaul.