Anders Thoréns Tullingepartiet har hela tiden förordat kalkyler för en renovering. Nu ser de ut att få sin vilja igenom. Foto: Anders Björklund

Beskedet: Delar av Falkbergsskolan slipper rivning

Falkbergsskolans elever är redan på plats i tillfälliga lokaler. Men beslutet om vem skulle riva och bygga nytt dröjer. Nu tittar kommunen istället på kalkyler för vad det skulle kosta att göra renoveringar i delar av gamla skolan.

  • Publicerad 05:24, 2 sep 2019

Förra veckan var det tänkt att tekniska nämnden skulle fatta beslut om vem som får i uppdrag att bygga en ny Falkbergsskolan. Men något ärende kom aldrig upp på bordet för beslut. Enligt nämndens ordförande Stefan Dayne (KD) kommer kommunen nu att gå ut med en upphandling.

– Tanken är att vi renoverar vissa delar av Falkbergsskolan, men river och bygger nytt i andra delar. Vi vill att skolan känns mer som en helhet än i dag. I dag är det lokaler åt olika håll, säger han.

Stefan Dayne. Foto: Lennart Molin

Enligt Stefan Dayne tar kommunen nu fram kalkyler för att delvis renovera skolan, enligt Dayne kan det bli fråga om att spara matsal och aula. Nytt beslut ska fattas nästa nämnd är det tänkt.

– Vi måste skynda på. Skolan ska stå klar under 2021.

Hela skolan ska alltså inte rivas?

– Nej, det är inte tanken. Men en del lokaler är för gamla och mögliga. Där skulle det kosta mer att renovera än att bygga nytt.

Tullingepartiet har ända sedan utbildningsnämnden beslutade om att bygga en helt ny skola förordat utredning av en renovering.

Per Börjel, Tullinepartiet. Foto: Pressbild

– Oavsett anledning till att ärendet inte kom upp till beslut så tycker vi att det är viktigt att man nu lyfter frågan om renovering, säger Tullingepartiets Per Börjel som är ledamot i tekniska nämnden.