Berggren lämnar vd-posten i Djurgården Fotboll

Djurgården Fotbolls vd Henrik Berggren kommer att avsluta sin anställning i slutet av februari 2019. Då väntar ett uppdrag på Svensk Elitfotboll (SEF).

  • Publicerad 12:24, 19 sep 2018

– Det har varit en ära för mig att få arbeta inom Djurgården Fotboll under alla dessa år och det finns många fantastiska minnen jag kommer att ta med mig. Det känns roligt att finnas kvar inom elitfotbollen och jag kommer självklart att följa Djurgården även i framtiden. Jag önskar föreningen och alla medarbetare all lycka framöver, säger Henrik Berggren.

Han har varit anställd på Djurgården Fotboll som ekonomichef mellan 2001 och 2011, och som vd sedan 2013.

Styrelsen letar nu en ny vd

Styrelsen i Djurgården Fotboll har påbörjat en process för att rekrytera en ny vd.

– Det är givetvis mycket tråkigt beslut för Djurgården att Henrik valt att gå vidare i sin karriär inom fotbollen. Henrik har gjort ett fantastiskt jobb under sina år i föreningen inte minst under sin period som vd då han tillsammans med Bosse och övriga i organisationen varit mycket viktig i arbetet att sanera vår ekonomi, säger Djurgården Fotbolls ordförande Lars-Erik Sjöberg.

Beslutet får Bosse Andersson att fundera

Vill det sig illa för Djurgården så tappar man inte bara Henrik Berggren utan även hans parhäst, sportchefen Bosse Andersson.

– Vi sa att vi en dag skulle sluta tillsammans och det är klart att jag funderar på om vi ska gå tillsammans, och den biten. Nu kom det lite hastigare än jag trodde. Sedan innebär inte det att jag kanske slutar men det är självklart att förutsättningarna förändras. Det är klart att det påverkar mitt beslut, säger Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

”Uppdraget är mer än väl slutfört”

Berggren och Andersson rekryterades båda vintern 2013 då klubben hade usel ekonomi. Huvuduppgifterna var att vända skutan ekonomiskt och att åter få ett starkt lag på planen. Båda sakerna har duon lyckats med, inte minst ekonomin.

– Vi tillsammans har jobbat väldigt bra ihop. Vi hade ett uppdrag och det var att få ordning på klubben rent ekonomiskt och även få sportslig stabilitet med tuffa förutsättningar. Det uppdraget är mer än väl slutfört, säger Bosse Andersson till Fotbollskanalen.