Berättarministeriet fyller fem år

Berättarministeriet fyller fem år. I Husby har skrivarverkstaden funnits intill biblioteket sedan 2013.

  • Publicerad 15:32, 29 nov 2016

Berättarministeriet öppnade 2011 i Södertälje. Två år senare öppnade en verkstad i Husby intill biblioteket och 2015 var det dags för Hagsätra att få en skrivarverkstad.

Berättarministeriet är med sina verkstäder ett komplement till skolan. Organisationen vill med sin verksamhet bidra till att skapa ett Sverige där alla barn är trygga i det skrivna ordet.

–         Berättarministeriet förstår att man måste gå in och ge lärare och skolledare stöd med det som de har bedömt är det viktigaste för att nå framgång. Det är jätteviktigt det Berättarministeriet gör, att utrusta barn med demokratisk kompetens – direkt och indirekt, säger Olle Burell, skolborgarråd Stockholm Stad i ett pressmeddelande.

–         Nästa steg är att möta efterfrågan och utforma fler lärarfortbildningar, anpassade till lärarnas behov. De som jobbar i utsatta områden har särskilda utmaningar och inte alltid samma förutsättningar. Detta vill vi vara med och utjämna, säger Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsledare för Berättarministeriet.