Lycka. Faisal Liaqat, vänster, och Emdadul Islam, höger, gläds åt lägre bensinpris. Foto: Eira Desax

Bensin: lägsta priset på fem månader

Literpriset för bensin ligger under 20 kronor för första gången sedan Ryssland invaderade Ukraina. – Det är fortfarande för dyrt, tycker en besökare som Mitt i pratar med på en bensinstation i Märsta.

  • Publicerad 16:00, 3 aug 2022

Ibland har man tur

Höga priser syns i samhället på flera håll. Matpriser, elpriser och så även bensinpriser har ökat det senaste året. Men den 2 augusti var första gången sedan kriget i Ukraina startade som bensinpriset låg under 20 kronor litern. Ett glädjande besked för vissa, men fortfarande för dyrt enligt andra.

– Det är fortfarande jättedyrt. För några år sen var det bara 14–15 kronor, säger en man som tankar bilen och vill vara anonym.

Höga kostnader

För Farstabon Emdadul Islam som jobbar i Märsta och bilpendlar 13 mil varje dag är detta en efterlängtad nyhet.

– Jag såg det i morse, det känns jättebra. Jag måste alltid tanka, säger Emdadul.

Tidigare år

Senast bensinpriset låg under 20 kronor var 1 mars 2022 då priset var på 19,99.

Förra året den 2 augusti låg bensinpriset på 16,74 kronor per liter och vid samma tid 2020 ynka 13.73 kronor

Högsta priset sedan krigets början är uppmätt till 24,03 kronor, detta var 7 juni.

Källa: tanka.se

Visa merVisa mindre

Han berättar att hans bensinutgifter ligger mellan tio- och tolvtusen kronor per månad. Vilket är en fördubbling jämfört med tidigare år.

– Hoppas priset håller i sig, säger han med ett stort leende innan han och kollegan Faisal Liaqat, boende i Märsta, åker iväg med den fulltankade bilen.

Glädjande besked

Inne på macken står Sigtunabon Isabelle Halldén och Märstabon Ellinore Larsson vid kassan. Varken Isabelle eller Ellinore har märkt att bensinpriset sjunkit.

– Nej, är det sant, säger Ellinore frågande och kollar upp det på kassaskärmen framför sig.

När hon ser priset ropar hon: "Bensinpriset har sjunkit massor!" till kollegan som står lite längre in.

Ingen av tjejerna har sett någon kund reagera.

Utanför står Rönningebon Åsa Ehrström som är på väg hem från minisemestern i Sigtuna. Hon och hennes man hade tänkt tanka dagen innan men bestämde sig för att göra det på vägen hem istället.

– Ibland har man tur. Jag såg först priset nu när vi svängde in för att tanka, säger Åsa som tycker det är bra att priset är nere.

Nästan två miljoner resenärer från Arlanda

Nyheter Nästan tillbaka på samma nivå som innan pandemin Flygstrejk, pandemi och störningar i flygtrafiken i Europa. Trots det ökar resandet till och från Arlanda och antalet resenärer är nästan tillbaka på samma nivå som innan pandemin.tisdag 9/8 13:21

Flyktingar bor hos Sigtunahem

Nyheter Ny lag. 7 av 21 från Ukraina har fått bostad Möblerade lägenheter i Sigtunahems bestånd. Det är bostäderna som kommunen erbjuder till de tilldelade flyktingarna från Ukraina. – De är nöjda med de boenden de har fått, säger Olive Carlson på...fredag 5/8 10:25

Bensin: lägsta priset på fem månader

Nyheter På väg. Bensinpriset sjunker, men fortfarande högt Literpriset för bensin ligger under 20 kronor för första gången sedan Ryssland invaderade Ukraina. – Det är fortfarande för dyrt, tycker en besökare som Mitt i pratar med på en bensinstation i Märsta.onsdag 3/8 16:00

”Inga vanliga svenne-bilar”

Nyheter Bilträff i Torsåker. Här samlas bilfantaster för att visa upp sina pärlor På gräsmattan intill The Nut House rullar bilarna in – och inte vilka bilar som helst. Först på plats är en Nash Metropolitan, årsmodell 1958 och en ombyggd BMW vid namn Alpina B6 3,5 årsmodell 1988.söndag 31/7 19:00