Höga priser syns i samhället på flera håll. Matpriser, elpriser och så även bensinpriser har ökat det senaste året. Men den 2 augusti var första gången sedan kriget i Ukraina startade som bensinpriset låg under 20 kronor litern. Ett glädjande besked för vissa, men fortfarande för dyrt enligt andra.

– Det är fortfarande jättedyrt. För några år sen var det bara 14–15 kronor, säger en man som tankar bilen och vill vara anonym.

Höga kostnader

För Farstabon Emdadul Islam som jobbar i Märsta och bilpendlar 13 mil varje dag är detta en efterlängtad nyhet.

– Jag såg det i morse, det känns jättebra. Jag måste alltid tanka, säger Emdadul.

Han berättar att hans bensinutgifter ligger mellan tio- och tolvtusen kronor per månad. Vilket är en fördubbling jämfört med tidigare år.

– Hoppas priset håller i sig, säger han med ett stort leende innan han och kollegan Faisal Liaqat, boende i Märsta, åker iväg med den fulltankade bilen.

Glädjande besked

Inne på macken står Sigtunabon Isabelle Halldén och Märstabon Ellinore Larsson vid kassan. Varken Isabelle eller Ellinore har märkt att bensinpriset sjunkit.

– Nej, är det sant, säger Ellinore frågande och kollar upp det på kassaskärmen framför sig.

När hon ser priset ropar hon: "Bensinpriset har sjunkit massor!" till kollegan som står lite längre in.

Ingen av tjejerna har sett någon kund reagera.

Utanför står Rönningebon Åsa Ehrström som är på väg hem från minisemestern i Sigtuna. Hon och hennes man hade tänkt tanka dagen innan men bestämde sig för att göra det på vägen hem istället.

– Ibland har man tur. Jag såg först priset nu när vi svängde in för att tanka, säger Åsa som tycker det är bra att priset är nere.