Bella gör en Karl-Bertil i jul

Bella Shohani har äntligen lyckats göra verklighet av sin dröm. På julafton kommer hon att klippa hår gratis för de som inte har råd att gå till frissan. – Det kommer att bli kaos men så kul, säger hon om välgörenhetsprojektet.

  • Publicerad 14:34, 15 dec 2016

Hon ser det framför sig. Folk som tar nummerlappar, och några som kanske får vänta på sin tur inne i Sollentuna centrum för inne hos henne i hårsalongen i Tureberg blir det fullt hus på julafton.

Lokaltidningen Mitt i Sollentuna är på besök hos hårfrisören Bella Shohani och samtidigt som hon klipper berättar hon glatt om sitt stora önskeprojekt som nu ska bli verklighet.

Under tiden kommer kunder och går, men inte bara kunder. Det plingar till i dörren. In kommer Bertil för att hämta Bellas hund Jojo på en av sina dagliga rundor. Den lilla hunden hoppar och snusar mot Bertil som är efterlängtad

– Han brukar hjälpa mig med att gå ut med Jojo och jag hjälper honom, det är så det funkar här, säger Bella.

Jag vill göra folk glada, särskilt på julafton

Det var i höstas som hon satt med sin fästman och formulerade en önskan hon haft länge – ”jag vill göra någonting bra, men vad?” – och så kläckte hon idén:
– Jag vill klippa hemlösa och folk som har det svårt. Pensionärer som nästan aldrig har råd att gå och klippa sig och barnfamiljer som kanske knappt har några pengar. Jag vill göra folk glada, särskilt på julafton.

Förberedelserna är nu i full gång och många vill bidra för att förverkliga hennes idé. Flera kunder har lämnat in kassar med kläder, vinterjackor och hygienartiklar.
– Det är riktigt fräscha grejer, säger Bella.

Trafikskolan intill ställer upp med pepparkakor och glögg, volontärer från kyrkan hjälper till och alla som arbetar på hårsalongen kommer att jobba på julafton.
– Det kommer att bli kaos men väldigt kul. Det blir nog en riktig fest, säger hon och skrattar.

Man tror henne när hon säger att hon alltid är glad.
– Jag lovar, om du skulle stå utanför fönstret hela dagen och titta in i salongen så skulle du aldrig se mig sur.

Varför är det alltid vi som gör sådant här?

På frågan om ändå inte vår välfärd borde räcka till så att folk slapp leva fattigt svarar Bella Shohani lika självklart och enkelt som Skorpan i Bröderna Lejonhjärta svarar frihetskämpen Orvar: ”Om alla tänkte som Jonathan så skulle det inte finnas några krig”.
– Om alla hjälpte till så skulle det inte finnas någon fattigdom, säger hon kort utan ett leende och berättar att stora företag nog kunde göra mer än att bara skänka personalens julklappar till välgörande ändamål vid jul. Hon tar småföretagarna som exempel på good will-ambassadörer.
– Varför är det alltid vi som gör sådant här?, undrar hon

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tonåring sexofredande 7-årig pojke på fotbollsplan

Nyheter Dömd i tingsrätten: 60 dagsböter En pojke i tonåren har dömts i Attunda tingsrätt för sexuellt ofredande mot en 7-årig pojke. Gärningsmannen är tidigare ostraffad och dessutom ung, vilket påverkade påföljden som stannade vid 60...fredag 15/1 14:50

Polisen hittade knark i nedgrävda godispåsar

Nyheter Tips och snö på marken underlättade polisarbetet Tack vare tips från en vaken medborgare kunde polisen i Sollentuna hitta en knarkgömma tidigare i denna vecka. Sökandet underlättades av en fördelaktig väderlek med snö som gick att spåra i,...fredag 15/1 11:15

E-handel med egen upphämtning ökar i Häggvik

Nyheter "Tajmingen väldigt rätt just nu" Hemleverans av mat har funnits länge, men nu blir det allt vanligare att kunder beställer varor online och hämtar sina matkassar utanför butiken. Både City Gross och Willys, som öppnade i det nya...fredag 15/1 5:40