Bekräftat: Slussens guldbro anländer imorgon

Datum och tid är satta. Nu är det snart dags att sätta på sig varma kläder och ta sig till bästa utkiksplatsen för att se guldbron anlända till Slussen.

  • Publicerad 09:40, 10 mar 2020

Efter lång ovisshet om när Slussens nya guldbro egentligen ska anlända så är det äntligen bekräftat. Klockan sju imorgon bitti, onsdag 11 mars, kommer fartyget till Kapellskär och framåt 14-tiden på eftermiddagen ska man kunna se den lägga till vid Slussen.

– Vi kommer skicka ut en pressinbjudan alldeles strax och vi kommer förhoppningsvis få upp lite ballonger och kunna bjuda på kaffe vid Katarinavägen. Där kommer vi också ha personal som man kan ställa frågor till. I och med att vi fick reda på när exakt fartyget skulle lägga till så sent så har det varit svårt att förbereda, men något firande blir det, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig för Slussenprojektet på Stockholms stad.

Största någonsin

Fartyget är det största som någonsin tagit sig in till staden och bara det kan vara en attraktion för stockholmarna att gå och titta på.

– Men det vänder redan på fredag så det gäller att passa på att gå dit under dessa dagar om man vill hinna se det, säger Eva Rosman.

Bästa utsiktsplatserna för att se guldbron och fartyget är, enligt Eva Rosman, Katarinavägen eller Katarinahissen.

– Även Fåfängan och Skeppsholmen kan vara bra ställen att stå på, eller vid Nacka strand om man vill se själva inloppet. Men glöm inte varma kläder, det kan ta en stund innan allt är på plats, säger hon.

Slussens guldbro passerar Öresundsbron

FILM: Så sätts Slussens nya guldbro på plats

Här är en av de första bilderna på guldbron i Sverige. Bilden togs av helsingborgaren Joakim Jardenberg när bron passerade genom Öresund igår. Foto: Joakim Jardenberg/joakim@jardenberg.com