Kristoffer Olsson debuterar i landslaget under tisdagen. Foto: Stefan Källstigen

Bekräftat: Kristoffer Olsson debuterar för Sverige

Sveriges förbundskapten Janne Andersson bekräftar att AIK:s Kristoffer Olsson startar mot Slovakien. Därmed kommer ”Koffe” att debutera i landslaget.

  • Publicerad 13:50, 15 okt 2018

På måndagen höll det svenska landslaget en presskonferens inför träningsmatchen mot Slovakien på Friends Arena på tisdag. Där bekräftade Sveriges förbundskapten, Janne Andersson, att AIK:s Kristoffer Olsson kommer att debutera. Han spelar från start i blågult.

– Jag tycker att han (Kristoffer Olsson) har bekräftat att han är redo för spel. Olsson är lugn och trygg med boll och har byggt upp helheten med åren. Dessutom har han ett bra öga för spelet och en teknisk förmåga att genomföra det, säger Janne Andersson.

När Mitt i träffade ”Koffe” efter att han hade blivit uttagen i landslagstruppen var han glad och hoppades att skulle få spela.

Något speciellt att dra på sig Sverigetröjan och representera hela landet

Kristoffer Olsson

– Det är kul att man gått från ungdomslaget hela vägen till a-landslaget. Det är mer på riktigt nu och roligt för min del. Sedan är det något speciellt att dra på sig Sverigetröjan och representera hela landet, sa han då.

Två gånger AIK i blågult

Nu blir det verklighet. Olsson kommer att bilda ett fyrmanna mittfält tillsammans med Jimmy Durmaz, Albin Ekdal och Oscar Hiljemark från start.

I och med Olssons spel kommer båda AIK:arna som var uttagna i det svenska landslaget fått speltid. Sebastian Larsson spelade i Nations Leaguematchen mot Ryssland under torsdagskvällen. Den slutade 0-0 och Larsson stod för en godkänd insats.

Sverige startar med följande spelare mot Slovakien i ett 4-4-2 system:

Målvakt: Karl-Johan Johnsson

Backar: Emil Krafth, Pontus Jansson, Andreas Granqvist, Martin Olsson

Mittfältare: Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Oscar Hiljemark

Anfallare: Sebastian Andersson, John Guidetti