Sportchefen Jan Flinckman tillsammans med Mattias Bejbom. Bilden togs när vi skrev om föreningens profilfritids som startade i januari. Foto: Stefan Källstigen

Bejbom blir ny tränare för Tyresö Handbolls herrlag

Mattias Bejbom blir ny huvudtränare för Tyresö Handbolls herrlag i allsvenskan. ”Mr Tyresö Handboll” tar över när säsongen är slut. – Det är inspirerande och jättekul framför allt, säger han.

  • Publicerad 15:02, 21 feb 2020

Mathias Ekstrand är i dag huvudtränare för Tyresö Handbolls herrlag i allsvenskan. Han tar nästa säsong över seriekonkurrenterna HIF Karlskorna.

I stället kliver Mattias Bejbom – i dag spelare i Tyresölaget – in som tränare när säsongens sista match är spelad .

Beskrivs som Mr Tyresö Handboll

Föreningen beskriver Mattias Bejbom som på många sätt Mr Tyresö Handboll.

”Förutom att ha tränat oändligt många spelare i Tyresö kan han lägga en lång och framgångsrik karriär som spelare i A-laget, på sin meritlista”, skriver föreningen på sin hemsida.

Mattias Bejbom började att spela handboll när han var 12 år. Sedan dess har han bland annat varit ledare för handbollsskolan och senaste fem säsongerna tränat ett av ungdomslagen.

I vår tar han över allsvenskalaget.

– Det är inspirerande och jättekul framför allt. Jag hade förväntat mig och hoppats att min nära vän och kollega Ekstrand skulle vara kvar, men när nu lämnar blev det ett naturligt steg att kliva upp och ta a-laget, säger Mattias Bejbom.

Ett självklart ja

Han säger att det var självklart att tacka ja.

– Jag har alltid sagt att jag vill spela handboll så länge kroppen håller, men jag har haft väldiga problem med mitt ena knä och behöver nog operera det ytterligare en gång. Det är inte lika roligt att spela när det gör ont hela tiden så det blir på ett sätt en naturlig övergång att mitt huvudfokus blir att vara tränare, säger han.

Jag har alltid sagt att jag vill spela handboll så länge kroppen håller

Hur är det att ta över ett lag som du spelar i nu?

– I en annan förening kanske det hade varit tuffare men Tyresö Handboll är en speciell förening, det är det oerhört familjärt och en fin gemenskap så det blir ingen stor grej.

Tyresö Handboll ligger i dag i nedre halvan av tabellen och riskerar att behöva kvala sig kvar.

Under de tre kommande åren är föreningens mål att ”bygga Tyresö Handboll till ett stabilt allsvenskt lag, på den övre halvan i tabellen, med många spelare från de egna leden”, enligt hemsidan.

– Många av de andra klubbarna i serien har betydligt större ekonomiska resurser än vad vi har. Vi får lyckas på andra sätt bland annat genom att ta till vara och utveckla våra duktiga ungdomsspelare och se till att de klarar av att ta steget upp, säger Mattias Bejbom.

Höll kvar laget i allsvenskan

Mathias Ekstrand har tränat a-laget i två säsonger.

Föreningen tackar honom för ett fantastiskt arbete och nämner bland annat att Ekstrand med en yngre trupp än någonsin höll kvar laget i allsvenskan förra året.