Söker fler. Lasarettet i Enköping är i akut behov av mer vårdpersonal. Foto: Fredrik Gustafsson

Behöver mer personal omgående

Regionen larmar: Lasarettet i Enköping och Akademiska är i stort behov av personal. Nu vädjar man till personer med relevant vårdutbildning, som lämnat yrket, att begära tjänstledigt och rycka in. – Vi hoppas att några av dessa ska vilja komma och hjälpa sina gamla kollegor, säger Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör Mikael Köhler.

  • Publicerad 13:11, 25 nov 2020

I takt med att antalet covidpatienter stiger på Lasarettet i Enköping och på Akademiska sjukhuset i Uppsala vädjar nu Region Uppsala om hjälp utifrån – sjukhusen behöver omgående mer personal.

– Vi har stort behov av mer personal och vänder oss nu till alla med relevant vårdutbildning och erfarenhet som vill göra en insats och ber dem att höra av sig, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Mikael Köhler, i ett pressmeddelande.

I måndags vårdades sammanlagt 99 patienter med covid-19 på Akademiska sjukhuset och Lasarettet i Enköping, varav 19 på intensiv- eller intermediärvårdsavdelning. Samtidigt intensivvårdsbehandlades tre patienter från länet på sjukhus i andra län, för att avlasta sjukvården på Akademiska sjukhuset.

– Personalen gör sitt yttersta, men de behöver bli fler. Vi vet att det finns sjuksköterskor och undersköterskor som tidigare har arbetat i vården som nu arbetar på andra arbetsplatser. Vi hoppas att några av dessa ska vilja komma och hjälpa sina gamla kollegor, säger Mikael Köhler.

–Vi hoppas också att arbetsgivare som har medarbetare med den vårdbakgrund vi söker nu drar sitt strå till stacken genom att bevilja tjänstledighet.

Öppnar ny restaurang – hemma i bostaden

Nyheter Ta med eget vin – Hemlig meny – Åtta platser Enköpingsborna Tomas Gustafsson och Carin Pettersson startar restaurang – i sitt hem. Där menyn är hemlig och där gästen tar med sitt eget vin. – Barnen har flyttat ut, så plats finns det gott om. Vi...fredag 15/1 12:12

Tjuvarnas fräcka dieselkupp

Nyheter Den första kuppen skedde redan för två månader sedan. Men det var först i veckan de upptäcktes. – Här talar vi alltså om nära två kubik diesel. Man lär ha använt sig av ett rejält fordon, säger Jonas...fredag 15/1 11:36